Ingrediente
- 500 grame de cartofi,
- 125 g faina alba,
- 1 ou,
- 1 lingura unt,
- 3 linguri de zahar,
- 200 g prune taiete in 4 si pudrate cu zahar
- 100 g pesmet,
- 3 linguri zahar.
Mod de preparare
Nu am schimbat mare lucru la reteta doar ca am injumatatit cantitatile si am schimbat uleiul cu unt topit in compozitie.
Preparare: facem un aluat din cartofii fierti si zdrobiti ca si pentru piure adaugant untul topit, zaharul si faina.
Prunele le spalam si le stergem si le taiem in sferturi pe care le pudram cu zahar .
Aplatizam in palma o bila de aluat si punem in centru ei un sfert de pruna . Formam o biluta in jurul bucatii de pruna si o fierbem cateva minute in apa care clocoteste. Cand se ridica la suprafata o mai lasam 2-3 minute si este gata .
Scoatem gombotii din apa cu o paleta, ii lasam cateva secunde pe un servet absorbant de hartie si apoi ii trecem printr-o compozitie facuta din pesmet si zahar . Se servesc calzi, cu un supliment de zahar sau de smantana dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|