Gomboţi evreieşti

Postat de botcrina in Dulciuri
29 Apr 2012 | 15826 vizualizari
Gomboţi evreieşti

Am primit această reţetă de la prietena mea dragă, dna. Delia. Mulţumesc mult!!!

Ingrediente

  • 1 cană griş
  • 1 cană făină de mălai
  • 1/2 cană făină albă de grâu
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet mic pesmet
  • ulei
  • 1 l apă
  • gem
  • 300 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

Într-un bol înalt amestecăm cele 2 tipuri de făină cu grişul.

Punem într-o oală apă la fiert şi când clocoteşte adăugăm amestecul de mai sus, procedăm exact ca la mămăigă, lăsăm să fiarbă până se întăreşte.

Luăm oala de pe foc şi lăsăm să se răcească bine.

Între timp, prăjim în ulei, pesmetul, după care îl luăm de pe foc, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămâie. 

Începem să modelăm cu mâna biluţe, din compoziţia  de mai sus, facem cu un deget câte o gaură la mijloc punem gem în ea, acoperim ca să nu iasă gemul, după care le tăvălim prin pesmet şi le aranjăm pe un platou sau într-un bol.

Sunt delicioase şi foarte uşoare, în plus pot fi mâncate şi de către cei mici cu mai puţin zahăr.

Poftă bună!!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboţi evreieşti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert sufleu de ciocolata

Postat de BakeUpArtist

Desert sufleu de ciocolata

Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.  Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am...

Citeste continuarea

Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju

Postat de rocsi_1612

Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju

Goji le puneti la hidratat in putina apa calduta cu vanilie. Dupa 10 minute, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga. Curmalele le taiati bucati potrivite, iar caju il taiati grosier....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2012, 15:00
la 29.04.2012, 18:52
place
la 29.04.2012, 19:25
Intereasnta reteta! De tinut minte, la favorite cu ea
la 29.04.2012, 19:30
la 29.04.2012, 21:53
foarte buni vreau si eu macar 2 i-am trecut la favorite

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking