Ingrediente
- 1 cană griş
- 1 cană făină de mălai
- 1/2 cană făină albă de grâu
- 1 praf de sare
- 1 pachet mic pesmet
- ulei
- 1 l apă
- gem
- 300 g zahăr
- coajă rasă de lămâie
Mod de preparare
Într-un bol înalt amestecăm cele 2 tipuri de făină cu grişul.
Punem într-o oală apă la fiert şi când clocoteşte adăugăm amestecul de mai sus, procedăm exact ca la mămăigă, lăsăm să fiarbă până se întăreşte.
Luăm oala de pe foc şi lăsăm să se răcească bine.
Între timp, prăjim în ulei, pesmetul, după care îl luăm de pe foc, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămâie.
Începem să modelăm cu mâna biluţe, din compoziţia de mai sus, facem cu un deget câte o gaură la mijloc punem gem în ea, acoperim ca să nu iasă gemul, după care le tăvălim prin pesmet şi le aranjăm pe un platou sau într-un bol.
Sunt delicioase şi foarte uşoare, în plus pot fi mâncate şi de către cei mici cu mai puţin zahăr.
Poftă bună!!!!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboţi evreieşti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|