Ingrediente
- 50 grame nuci
- 50 grame alune de padure
- 50 grame migdale
- 75 grame seminte de floarea soarelui
- 250 grame fulgi de ovaz
- 2 lingurite scortisoara pudra
- 1 lingurita pudra de vanilie
- 120 ml ulei de floarea soarelui/ masline/ cocos
- 120 ml miere/ sirop de orez/ sirop de artar
- 100 grame stafide
- 70 grame fructe uscate (caise, mere, merisoare)
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.
Alunele, semintele, nucile se toaca, apoi se amesteca cu ovazul, vanilia si scortisoara. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca usor.
Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un strat cat mai subtire.
Se coace 30-45 de minute, amestecand din cand in cand pana devine aurie si usor crocanta. Se lasa la racit complet, apoi se adauga stafidele si fructele uscate taiate in bucati mici.
Se poate pastreaza in recipient ermetic cel putin 1 saptamana
Daca ti-a placut reteta noastra "Granola cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|