Gratar de pui cu sos de ardei copti

Postat de miha in Pui
19 Iul 2010 | 6152 vizualizari
Gratar de pui cu sos de ardei copti

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • sare si piper
  • busuioc si salvie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • Pentru sos:
  • 500 g ardei copti
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 6 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se taie felii potrivit de groase. Se pun bucatile de carne pe un platou, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, busuioc si salvie. Se toarna deasupra uleiul de masline si otetul balsamic, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Intre timp se prepara sosul de ardei. Ardeii, rosiile si rosiile se coc pe un gratar.  Pe masura ce se coc ardeiii se tin intr-un vas acoperit, presarati cu sare.

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin in 2 linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga pe rand rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii taiati fasii si ardeiul iute cubulete. Se potriveste gustul de sare si piper si se mai dau cateva clocote.

Sosul se serveste cu pieptul de pui fript pe gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de pui cu sos de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui crocant la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Piept de pui crocant la cuptor

Se da drumul la cuptor pntru a se incalzi. Pieptul de pui se bate, se spala si se da cu sare. Intr-un castron se amesteca maioneza, cascavalul ras, patrunjelul (spalat si tocat) si usturoiul...

Citeste continuarea

Copanele de pui cu ciuperci umplute

Postat de AnyCostescu

Copanele de pui cu ciuperci umplute

Copanelele se spala si se pun la fiert...Se indeparteaza spuma de cate ori este nevoie...Cand sunt fierte se scot intr-un vas...Se pun 2 linguri de ulei si condimente din belsug , se maseaza bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2010, 11:12
asta imi place si mie...un meniu destul de usor pe caldurile astea
la 19.07.2010, 11:27
ce bine arata.....
la 19.07.2010, 11:28
la 19.07.2010, 12:27
Imi ploua in gura...
la 19.07.2010, 15:10
fara cuvinte

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking