Tikka Masala

Postat de Ksenya in Pui
9 Apr 2021 | 13426 vizualizari
Tikka Masala

Tikka masala este un preparat foarte cunoscut si apreciat in toata lumea. Face parte din gastronomia indiana. O explozie de mirodenii si culori. Va indemn s-o incercati. Eu am facut-o de data acesta de pui.

Ingrediente

  • Marinada:
  • 4 pulpe de pui dezosate si fara piele sau piept de pui
  • 200 grame iaurt
  • 2 lingurite gimbir razuit
  • 2 lingurite usturoi zdrobit
  • 2 lingurite grama masala
  • 2 lingurite turmenic
  • O lingurita chimen macinat
  • Fulgi ardei iute (optional )
  • 2 lingurite boia ardei dulce
  • O jumatate lingurita sare
  • Sosul
  • 50-70 g unt
  • O ceapa mare tocata marunt
  • O lingurita turmenic
  • O lingurita coriandru boabe macinate
  • O lingurita grama masala
  • 2 cesti piure de rosii sau suc de rosii mai scazut
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • O cana smantana de gatit
  • O lingurita zahar brun

Mod de preparare

 

 Intr-un bol adaugam carnea taiata bucati mai mici, adaugam toate ingredientele de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece pentru 30 min.

 Intr-o tigaie adaugam 3 linguri ulei, apoi cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam bucatile de carne si le rumenim pe ambele parti. Scoatem pe un platou si dam deoparte.

 Continuam in tigaie sa topim untul, adaugam ceapa si sotam pana ceapa devine sticloasa; adaugam, turmenicul, coriandrul, garam masala, pireul de rosii, adaugam boiaua de ardei dulce.

 Amestecam totul si lasam 2 minute la foc potrivit amestecand in continuu.

 Adaugam smantana de gatit si zaharul brun. Amestecam bine totul din nou, lasam 3 minute.

 Adaugam bucatile de carne rumenite, incorporam bine in sos. Mai lasam 2-3 minute.

 Se serveste cu orez si cu coriandru verde tocat marunt sau verdeata care va place.

 Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Tikka Masala

Postat de licurici_lra

Pui Tikka Masala

Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in...

Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de alice_ciobanu

Pui Tikka Masala

Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de nuca/arahide si  adauga ceapa taiata julien. Caleste-o cateva minute pana ce devine moale si aurie. Adauga ardeii curatati de seminte si tocati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2021, 16:30
Ce bine arată! Prima venită, prima servită!
la 09.04.2021, 17:10
La Tiki-taka asta am dubii, ca nu prea imi plac condimentele sau indienii, inca nu stiu sigur, dar mai cantaresc..dar apreciez munca
la 09.04.2021, 17:21
la 09.04.2021, 18:21
la 09.04.2021, 19:24

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking