Ingrediente
- Pentru pui:
- 300 g piept de pui;
- 250 g iaurt grecesc;
- condimente: sare, turmeric, piper rosu, ghimbir macinat, chimion, cardamon, boia iute, amestec garam masala;
- 30 g unt.
- Pentru sos:
- 1 ceapa rosie mica;
- 1 ceapa alba mica;
- 150 ml bulion sau rosii pasate;
- 3 linguri smantana grasa;
- ulei;
- sare.
Mod de preparare
Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore.
Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in unt, pana se rumeneste pe toate partile.
Pentru sos, ceapa tocata marunt, se caleste in putin ulei, apoi se adauga bulionul, o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana scade.
Se adauga carnea prajita si smantana.
Se mai lasa 5-10 min pe foc si se potriveste gustul de sare si piper.
Se serveste cu orez si paine naan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|