Ingrediente
- pentru puiul tikka masala
- 2 bucati de piept de pui mare, fara piele si os, taiate bucati potrivite
- 1 ceapa mare
- 2 ardei chili verzi, fara seminte
- 2 bucatele ghimbir ras sau in lipsa 2 lingurite ghimbir pudra
- 4 catei de usturoi curatati si pisati
- 1/2 ligurita pudra de chilli
- 1 lingurita seminte coriandru pisate
- 2 lingurite de garam masala
- 1 lingura zahar brun
- 3-4 linguri pasta de rosii
- 400 gr rosii taiate marunt
- 2 lingurite curry
- un pahar mic de iaurt
- o mana de coriandru sau patrunjel tocat
- sare de mare si piper proaspat macinat
- ulei de nuca / arahide
Mod de preparare
Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de nuca/arahide si adauga ceapa taiata julien. Caleste-o cateva minute pana ce devine moale si aurie. Adauga ardeii curatati de seminte si tocati marunt, ghimbirul ras (sau pudra) usturoiul curatat si pisat, semintele de coriandru pisate (in mojarul de granit, 10x my love!). Amesteca cu grija si cu bagare de seama si lasa putin la foc foarte mic 2-3 minute. Ai grija sa mai amesteci din cand in cand in tigaie. Altfel....te-ai lins pe bot!
Adauga peste, pudra de chilli, garam masala, zaharul (musai brun, altfel n-are fason!) adauga sare de mare si piper tocmai rasnit, gusta bine, minuneaza-te si lasa totul inca 1-2 minute amestecand asiduu, cu simt de raspundere.
Pune in tigaie pasta de rosii si rosiile tocate, lasand totul pe foc sa mai bolboroseasca vreo cateva minute. Nu stiu exact cate minute....cam cat ai timp rapid de-un smoke in balcon (no coffee, ca nu e timp :D). Trage tigaie de pe foc, pune tot acest amestec senzational intr-un blendar si da-i doua ture bune pana la omogenizare completa.
Sterge bine tigaia folosita mai sus, adauga iarasi putin ulei de nuca/arahide si cand e incins pune pieptul de pui. Pardon! mai inainte taie-l in bucati potrivite. Asa, adauga-le si prajeste-le pe toate partile, pana ce se rumeneste usor. Adauga peste, chiar la ultima tura de prajit, putina sare de mare si piper. Cand e numai bun (de halit) rumenit toarna peste sosul din blender si adauga praful de curry. Lasa sa fiarma la foc mic 10 minute. Pune iaurtul si coriandrul / patrunjelul tocat.
Serveste-l cald cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|