Pui Tikka Masala

Postat de alice_ciobanu in Pui
10 Apr 2012 | 7169 vizualizari
Pui Tikka Masala

Aveam o masa de facut cu citiva invitati de soi, astfel incat mi-am zis: "bai frate! e musai sa ii surprinzi, putintel". Asta intrucat i-am obisnuit cu cateva preparate mai "altfel" la mesele precedente... so, ....nu puteam cobora stacheta, nu-i asa? Astfel ca rasfoind Meniul Perfect (multumesc R.) am ales de acolo doua retete fabuloase pentru seara cu pricina. O Spata de porc la cuptor si niste cartofi cu rozmarin (recipe soon! :D) si un Pui Tikka masala care mi-a facut cu ochiul acompaniat de un parfumat orez cu sofran si anason. Mmmm...ce de-a miresme mi-am zis eu. A... si am mai facut si un Tort Alb, asta asa ca un deliciu de final, bonus la bonus :) Dar fratilor va spun cinstit: de puiul asta m-am indragostit! Totalmente si iremediabil! Vi-l prezint si voua in randurile de mai jos. Asa ca luati un pix si-o coala alba si notati. E de musai si de neintarziata facere si prefacere in bucatarioarele voastre. So, let's go!

Ingrediente

  • pentru puiul tikka masala
  • 2 bucati de piept de pui mare, fara piele si os, taiate bucati potrivite
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei chili verzi, fara seminte
  • 2 bucatele ghimbir ras sau in lipsa 2 lingurite ghimbir pudra
  • 4 catei de usturoi curatati si pisati
  • 1/2 ligurita pudra de chilli
  • 1 lingurita seminte coriandru pisate
  • 2 lingurite de garam masala
  • 1 lingura zahar brun
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • 400 gr rosii taiate marunt
  • 2 lingurite curry
  • un pahar mic de iaurt
  • o mana de coriandru sau patrunjel tocat
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • ulei de nuca / arahide

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de nuca/arahide si  adauga ceapa taiata julien. Caleste-o cateva minute pana ce devine moale si aurie. Adauga ardeii curatati de seminte si tocati marunt, ghimbirul ras (sau pudra) usturoiul curatat si pisat, semintele de coriandru pisate (in mojarul de granit, 10x my love!). Amesteca cu grija si cu bagare de seama si lasa putin la foc foarte mic 2-3 minute. Ai grija sa mai amesteci din cand in cand in tigaie. Altfel....te-ai lins pe bot! 

Adauga peste, pudra de chilli, garam masala, zaharul (musai brun, altfel n-are fason!) adauga sare de mare si piper tocmai rasnit, gusta bine, minuneaza-te si lasa totul inca 1-2 minute amestecand asiduu, cu simt de raspundere. 

Pune in tigaie pasta de rosii si rosiile tocate, lasand totul pe foc sa mai bolboroseasca vreo cateva minute. Nu stiu exact cate minute....cam cat ai timp rapid de-un smoke in balcon (no coffee, ca nu e timp :D). Trage tigaie de pe foc, pune tot acest amestec senzational intr-un blendar si da-i doua ture bune pana la omogenizare completa. 

Sterge bine tigaia folosita mai sus, adauga iarasi putin ulei de nuca/arahide si cand e incins pune pieptul de pui. Pardon! mai inainte taie-l in bucati potrivite. Asa, adauga-le si prajeste-le pe toate partile, pana ce se rumeneste usor. Adauga peste, chiar la ultima tura de prajit, putina sare de mare si piper. Cand e numai bun (de halit) rumenit toarna peste sosul din blender si adauga praful de curry. Lasa sa fiarma la foc mic 10 minute. Pune iaurtul si coriandrul / patrunjelul tocat. 

Serveste-l cald cu garnitura de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Tikka Masala

Postat de Ksenya

Tikka Masala

   Intr-un   bol adaugam carnea  t aiata bucati mai mici, adaugam toate   ingredientele   de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece...

Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de licurici_lra

Pui Tikka Masala

Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2012, 14:23
dupa cum ne-ai sfatuit,notam cu grija reteta de indata ce ne lasa softul o pun la favorite
imi place
minunat meniu Alice You're the best
la 10.04.2012, 14:48
la favorite
la 10.04.2012, 14:50
la 10.04.2012, 17:19
cred ca este tare bun
la 10.04.2012, 17:25

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking