Pui Tikka - Masala

Postat de gamilici in Pui
18 Feb 2010 | 7995 vizualizari
Pui Tikka - Masala

Buuuuuuuuuuuuuun!!!!!!!!!

Ingrediente

  • 4 bucati piept pui
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 betisor scortisoara
  • 2 cepe
  • 1 bucata de ghimbir de cca 2,5 cm, curatat de coaja si dat prin razatoarea mica
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • 1 lingurita chimion praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1/4 lingurita sofran indian praf
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita garam masala
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 50 ml apa , sare
  • 150 ml iaurt sau lapte de cocos (optional)

Mod de preparare

Pregateala :

Pieptul de pui se taie cubulete,la fel si rosiile, ceapa se taie marunt.

Intr-un bol se amesteca : ghimbirul ras, usturoiul zbrobit, chimionul, coriandrul, sofranul, piperul cayenne, paprika si garam masala.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga betisorul de scortisoara pentru 1 minut. Apoi se scoate si se pune ceapa la distuit. Peste ceapa se adauga condimentele mai sus amestecate.

Se pune pieptul de pui , rosiile, pasta de rosii si 50 ml apa,se sareaza dupa gust.

Cand puiul este aproape gata se adauga optional iaurtul sau laptele de cocos.

Se tine pe foc inca 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka - Masala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tikka Masala

Postat de Ksenya

Tikka Masala

   Intr-un   bol adaugam carnea  t aiata bucati mai mici, adaugam toate   ingredientele   de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece...

Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de licurici_lra

Pui Tikka Masala

Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2010, 17:33
mama, ce bunnnn!
la 18.02.2010, 17:47
Stii ca tikka masala NU se gateste in India, si, in general, e privita cu ura de catre indieni ?
la 22.02.2010, 16:05
stiu ca e populara prin UK ; probabil prin India nu,din moment ce e um pic elitista,de aici si ura...cu toate astea e buna
la 04.11.2010, 19:57
poate sunt eu mai lenesa dar prefer sa folosesc mixuri de condimente indiene si asiatice in reneral gata preparate. pana acum le-am cumparat de pe http://www.asianhomegourmet-online.ro/ preferatul meu este Indian Butter Chicken!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking