Ingrediente
- 4 bucati piept pui
- 4 linguri ulei masline
- 1 betisor scortisoara
- 2 cepe
- 1 bucata de ghimbir de cca 2,5 cm, curatat de coaja si dat prin razatoarea mica
- 1 catel usturoi zdrobit
- 1 lingurita chimion praf
- 1 lingurita coriandru praf
- 1/4 lingurita sofran indian praf
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 1 lingurita paprika
- 1 lingurita garam masala
- 2 rosii
- 2 linguri pasta de rosii
- 50 ml apa , sare
- 150 ml iaurt sau lapte de cocos (optional)
Mod de preparare
Pregateala :
Pieptul de pui se taie cubulete,la fel si rosiile, ceapa se taie marunt.
Intr-un bol se amesteca : ghimbirul ras, usturoiul zbrobit, chimionul, coriandrul, sofranul, piperul cayenne, paprika si garam masala.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga betisorul de scortisoara pentru 1 minut. Apoi se scoate si se pune ceapa la distuit. Peste ceapa se adauga condimentele mai sus amestecate.
Se pune pieptul de pui , rosiile, pasta de rosii si 50 ml apa,se sareaza dupa gust.
Cand puiul este aproape gata se adauga optional iaurtul sau laptele de cocos.
Se tine pe foc inca 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka - Masala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|