Pui Tikka Masala

Postat de elucubratiiculinare in Pui
8 Mar 2014 | 4651 vizualizari
Pui Tikka Masala

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 100 g iaurt/smântână
  • 1/2 legătură pătrunjel/coriandru proaspăt
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 lingură pastă de usturoi
  • 3 linguri Garam Masala
  • 1-2 ardei iuți
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 ardei gras roșu/gogoșar
  • 3 roșii coapte
  • 2 fire de ceapă verde

Mod de preparare

Tăiem pieptul de pui în cubulețe de 2 cm. Într-un castron pregătim pasta pentru marinat puiul. Amestecăm iaurtul cu ghimbirul ras, pasta de usturoi, pătrunjelul verde tocat mărunt,2 linguri Garam Masala, ardeii iuți tocați mărunt și zeama de lămâie. Adăugăm bucățile de pui și dăm la rece pentru minim 1 oră. Călim ceapa tocată mărunt în uleiul încins. Adăugăm cățeii de usturoi tăiați feliuțe și ardeiul gras tăiat fâșii subțiri. Adăugăm 1 lingură de Garam Masala și roșiile tăiate cubulețe. Lăsăm la foc mediu 10-15 minute, apoi adăugăm puiul marinat. Mai gătim 10-15 minute. Servim cu garnitură de orez natur și ornăm cu ceapă verde. Dacă ardeii iuți doar s-au lăudat că sunt foarte iuți, puteți să mai condimentați cu sos Tabasco. PS: Pentru cei care evită prăjelile, se poate căli ceapa în 1/2 cană cu apă în care se adaugă doar 2 linguri ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tikka Masala

Postat de Ksenya

Tikka Masala

   Intr-un   bol adaugam carnea  t aiata bucati mai mici, adaugam toate   ingredientele   de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece...

Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de licurici_lra

Pui Tikka Masala

Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2014, 23:22
la 08.03.2014, 23:26
la 08.03.2014, 23:32
mmm foarte bun
la 08.03.2014, 23:50
Puiutul da > De mult tim imi sta si mie-n gand
la 09.03.2014, 11:12
buuuuuuun!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking