Gratin cu cartofi cu branza Reblochon

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
26 Ian 2019 | 2591 vizualizari
Gratin cu cartofi cu branza Reblochon

Imposibil de mers la munte in Franta fara sa mancam o tartifleta. Iata deci o reteta rapida de tartifleta, facuta la munte in timpul vacantei de iarna la ski. Cum n-aveam cuptor am facut-o repede si simplu la cuptorul cu microunde, la pozitia grill. Tartifleta este renumita ca si mâncarea schiorului foaaaarte flămând. https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/gratin-cu-cartofi-cu-branza-reblochon.html

Ingrediente

  • 240 g de branza reblochon
  • 8 cartofi
  • 200 g bacon taiat bucatele
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 catel mare de usturoi
  • 200 ml de smantana
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii.

Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt.

Gatiti impreuna 10 minute. Puneti cartofii taiati , sare si piper si reveniti-i pe toate partile.

Adăugați smantana, amestecati, lăsați cartofii sa se înrobeasca 2-3 minute înainte de a transfera totul într-un vas de copt.

Taiati Reblochon-ul în două si inca o data in doua pe direcția grosimii. Puneți-l peste cartofi.

Dati la microunde timp de 10-15 minute in pozitia grill.

Serviti cu o salata verde sau cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu cartofi cu branza Reblochon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gratin de cartofi cu branza Reblochon - Tartiflette

Postat de ctlina

Gratin de cartofi cu branza Reblochon - Tartiflette

Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii.  Se taie marunt ceapa și usturoiul și se calesc cu un pic de unt.  Se adauga baconul, se coloreaza si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2019, 22:43
Excelent!
la 26.01.2019, 23:18
la 26.01.2019, 23:18
la 27.01.2019, 07:28
la 27.01.2019, 08:55
Îmi place mult !!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking