Ingrediente
- 6-8 dovlecei (verde si galben)
- 350g de carnede vita tocată
- 2 cepe mici
- 1 catel de usturoi
- 2 roșii
- 1 lingura bulion de rosii
- 1/2 ardei roșu
- cimbru uscat
- 150 g cascaval ras
- sare, piper,
- 2 oua
- 2 linguri de smantana
- boia de ardei
- ulei de măsline
Mod de preparare
Se spala legumele.
Dovleceii se taie în felii rotunde nu prea groase.
Se pune sare si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline. Se presara deasupra cimbru uscat.
Se scot pe hârtie absorbanta.
Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul. Se pune la-ncalzit un pic de ulei de masline si se prajeste ceapa si usturoiul. Cand sunt rumenite se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata. Se amestecă bine pentru a obtine o compoziție uniformă. Puneti boia de ardei, sare și piper. Se adauga bulionul de rosii si rosiile taiate bucatele. Fierbeti la foc mic 10-15 minute.
Intr-un vas pentru gratin punem un strat de dovlecei, presaram un pic de branza rasa și acoperim cu un strat de carne. Se repeta : un strat de dovlei, cascaval ras si restul de carne. Terminam cu un strat de dovlecei.
Se bat ouale cu smantana. Se asezoneaza cu sare si piper. Se varsa compozitia peste dovlecei, se presară cascaval ras si se da la cuptorul incins la 200°C timp de 20-25 de minute.
Serviti fierbinte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de dovlecei cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|