Gratin de dovlecei cu carne

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
20 Aug 2016 | 3893 vizualizari
Gratin de dovlecei cu carne

Un gratin delicios cu dovlecei proaspeti culesi direct de la ferma.  Toata lumea cunoste dovlecelul verde dar mai putin dovlecelul galben- o leguma veche reaparuta. Dovlecelul poate avea culori diferite: galben, verde deschis, verde închis, verde inchis spre negru şi de asemenea o varietate de forme. Dovlecelul verde se mai numeşte şi Zucchini. Denumirea sofisticată se datorează faptului că deşi dovlecelul s-a răspândit din America în toată lumea, în Italia a fost intens cultivat. Fructele dovlecelului galben sunt cilindrice, si ajung la lungimea de 18-22 cm. Coaja este de culoare galbena, iar miezul de culoare crem-galbena, zemos, cu gust placut si cu continut bogat de vitamina C. Soiul este potrivit pentru consum in stare proaspata, fiarta sau prajita. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/gratin-de-dovlecei-cu-carne.html

Ingrediente

  • 6-8 dovlecei (verde si galben)
  • 350g de carnede vita tocată
  • 2 cepe mici
  • 1 catel de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1/2 ardei roșu
  • cimbru uscat
  • 150 g cascaval ras
  • sare, piper,
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • boia de ardei
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Se spala legumele.

Dovleceii se taie în felii rotunde nu prea groase.

Se pune sare si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline. Se presara deasupra cimbru uscat.

Se scot pe hârtie absorbanta.

Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul. Se pune la-ncalzit un pic de ulei de masline si se prajeste ceapa si usturoiul. Cand sunt rumenite se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata. Se amestecă bine pentru a obtine o compoziție uniformă. Puneti boia de ardei, sare și piper. Se adauga bulionul de rosii si rosiile taiate bucatele. Fierbeti la foc mic 10-15 minute.

Intr-un vas pentru gratin punem un strat de dovlecei, presaram un pic de branza rasa și acoperim cu un strat de carne. Se repeta : un strat de dovlei, cascaval ras si restul de carne. Terminam cu un strat de dovlecei.

Se bat ouale cu smantana. Se asezoneaza cu sare si piper. Se varsa compozitia peste dovlecei, se presară cascaval ras si se da la cuptorul incins la 200°C timp de 20-25 de minute.

Serviti fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de dovlecei cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola

Retete similare

Piure de cartofi bicolor

Postat de autodiag

Piure de cartofi bicolor

Se curata cartofii de coaja, se spala si se pun in vase diferite. Se pune apa peste ei, cat sa ii acopere. Se adauga sarea si uleiul in fiecare vas. Se fierb cartofii, amestecand prin ei din cand...

Citeste continuarea

Vinete la cuptor

Postat de caroline

Vinete la cuptor

Vanata o spalam si o feliem.Presaram sare mare si o lasam la scurs pentru a-si lasa din zeama amara. Ceapa alba o spalam si o tocam marunt iar cea verde o spalam si o taiem rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2016, 09:34
la 20.08.2016, 09:35
Bun!
la 20.08.2016, 10:30
Placeeee!
la 20.08.2016, 10:42
Ce mult imi place !
la 20.08.2016, 12:09
bun

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking