Ingrediente
- 1 piept mare de pui (1,2 kg)
- 2 ouă
- 250 ml de smântână grasă
- 5-6 felii de cașcaval
- 100 grame de unt
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare
Se spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte.
Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm grosime) și se rumenește ușor, la foc mic, într-o tigaie în care s-a turnat uleiul și s-a topit untul, în prealabil.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul în ea.
Când bucățile din piept de pui s-au rumenit ușor și s-au pătruns, se pun în tava termorezistentă, cu tot cu untul în care s-au preparat la tigaie.
Se mixează cele două ouă cu: smântână, sare și piper și se toarnă această compoziție în tava termorezistentă, peste pieptul de pui.
Se acoperă pieptul de pui din tavă cu felii de cașcaval (sau cu cașcaval răzuit).
Se dă tava la cuptor pentru 30-35 minute, până ce preparatul se rumenește frumos, iar sosul scade și se leagă.
Se servește cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|