Ingrediente
- 1 vinata mare
- 1 dovlecel marisor
- 2 carnati merguez
- 200 g sos de rosii de casa
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 20-30 g ulei de masline
- sare, piper
- paprika
- cimbru uscat, dafin 1 foaie
- 100 gr branza mozzarella
- arpagic, busuioc proaspat
Mod de preparare
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio.
Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si carnatii. Rumeniti frumos carnatii pe toate partile, adaugati vanata si dovlecelul si reveniti impreuna 10 minute. Puneti sare si piper adaugati foaia de dafin si cimbru uscat, sosul de rosii de casa (reteta aici) si 10-15 cl de apa. Amestecati.
Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 25 minute. Amestecati din cand in cand.
Scoateti carnatii si taiatii bucati.
Dati branza mozzarella pe razatoare.
Varsati legumele cu sosul lor intr-un plat pentru gratin.
Puneti carnatii merguez si deasupra branza rasa.
Puneti 20 de minute in cuptorul incalzit la 210°C.
Serviti-l cald . Decorati cu arpagic si busuioc.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|