Sarmale cu carne si dovleac

Postat de AlexTeacher in Mancaruri cu carne
16 Oct 2017 | 4598 vizualizari

Astazi o sa te invat sa gatesti un preparat de-a dreptul indispensabil romanului: sarmale. Si nu orice fel de sarmale, ci cu dovleac. Eu le voi pregati azi intr-o oala de lut. N-am mai pus-o demult la treaba si intotdeauna sarmalele au iesit de-a dreptul geniale in oala asta!  Singurul lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de oala de lut, este ca trebuie sa o lasi in apa la inmuiat minim 2 ore. Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec vita si porc
  • 100 g orez
  • 300 g de costita afumata taiata cuburi
  • 300 g dovleac de placinta ras
  • 2-3 cepe date pe razatoare
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 3 crengute de cimbru proaspat
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • foi de varza murata desarate in apa fiarta
  • 1 varza murata tocata
  • 5 foi de dafin
  • 1 litru de suc de rosii
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ca sa desarezi cel mai usor o varza murata, tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui 2-3 transe de apa fiarta peste ea si s-o lasi 30-60 de minute. 

Pune 1-2 linguri de ulei in tigaie, incinge-l bine si caleste ceapa si dovleacul.
Adauga orezul, spalat in prealabil si caleste-l si pe-acesta putin.
Adauga paprika afumata si peste aceasta pune jumatate din cantitatea de suc de rosii.
Lasa aceasta compozitie sa se raceasca si amestec-o peste carnea tocata.

Taie foile de varza in dimensiuni potrivite, in functie de cat de mari vrei sa-ti iasa sarmalele. Din aceasta cantitate de ingrediente ar trebui sa ai cam 30-40 sarmale. 

Ruleaza sarmalele si strange-le bine la capete. Adauga varza tocata la baza vasului de lut, 2 foi de dafin, piper, 2 crengute de cimbru, cuburi de costita afumata si 2 linguri de bulion. Asaza apoi primul rand de sarmale. 
Adauga varza tocata peste, urmata de foi de dafin, piper, cimbru proaspat, costita afumata si doua linguri de bulion. Practic repeti procesul initial. Pune din nou sarmalele peste si acopera-le cu varza tocata, restul de bulion, piper si completeaza cu apa clocotita pana acoperi ultimul strat. 

Incinge cuptorul la 160 de grade si lasa sarmalele acolo pentru 3 ore. 
Verifica-le din cand in cand sa vezi daca s-au fiert. Ia in calcul ca unele tipuri de varza fierb mai greu decat altele. 
Serveste-le cu mamaliguta si smantana rece si bucura-te de gustul dulceag si aromat al dovleacului.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie. Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor. Cand...

Citeste continuarea

Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de simona72

Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Foile de varza, dulce, eu le-am avut gata pregatite. Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2017, 15:59
Vaaaaaaiii l-ati sechestrat pe Alex in bucatarie ? ))
la 16.10.2017, 16:01
ce foame ammmmmmm
la 16.10.2017, 16:37
bune bune
la 16.10.2017, 17:10
Se pare ca da
la 17.10.2017, 06:32
Foarte interesante, cu siguranță am să probez rețeta! Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking