Ingrediente
- 1 vanătă -250 gr
- 3 roșii -250 gr
- 1 lingură pastă de hamsii (anchoïade)
- 1 cățel de usturoi
- 3 linguri bune de cascaval ras
- 2 linguri de ulei de măsline
- ierburi de Provence
- sare, piper
Mod de preparare
Spălați legumele. Curățați și tocați usturoiul
Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii.
Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins.
Curățați de piele (sau nu) roșiile și tăiați-le bucăți.
Adăugați roșiile peste vinete, amestecați si puneti ierburi de Provence.
Acoperiți și gătiți la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Se amestecă in mod regulat.
După acest timp adăugați pasta de hamsii, piperul și amestecați.
Puneți într-in vas de gratin (am făcut portii individuale) și acoperiți cu brânză rasă.
Se rumeneste la cuptorul preincalzit la 210 ° C timp de 15 minute.
Serviti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete provensal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|