Gratin frantuzesc

Postat de comanligia in Aperitive / Garnituri
22 Feb 2011 | 20771 vizualizari
Gratin frantuzesc

Ingrediente

  • cartofi
  • smantana
  • smantana lichida sau lapte
  • condimente(lavanda,oregano,cimbru,rozmarin,busuioc,marjolaine)
  • apa
  • cascaval
  • amidon
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • prosciutto sau kaiser

Mod de preparare

Se curata cartofii,se spala si taie rondele. Intr-un vas yena se freaca fundul acestuia cu usturoi, apoi se unge cu unt si se pun cartofii rondele nu chiar unul langa altul,petrecuti putin ca in foto. Se condimenteaza cu ierburi aromate si se presara putina sare si piper. Kaiserul sau prosciutto se taie marunt si se pune peste cartofi cate putin ca sa ramana si ptr celelalte straturi.

Se face apoi un sos din smantana lichida sau lapte cu putin amidon si cascaval ras, se amesteca bine si se pune peste cartofi apoi se mai pune un strat de cartofi , iar se condimenteaza si se pun iar plante uscate sare si piper si kaiser, apoi se pune din loc in loc cate o lingurita de smantana groasa, iar un rand de cartofi si peste restul de sos si condimente si se presara mai mult cascaval. Daca nu se foloseste lapte la final se adauga putina apa ca sa fiarba bine cartofii.

Se acopera cu o folie de aluminiu si  se da tava la cuptor sa se rumeneasca.Se serveste alaturi de o friptura si salata sau simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv paine umpluta cu cascaval si ceapa gratinata la cuptor

Postat de AlexTeacher

Aperitiv paine umpluta cu cascaval si ceapa gratinata la cuptor

Painea trebuie sa aiba coaja tare, si o taiem pur si simplu pe orizontala si verticala... cat sa facem loc pentru feliile subtiri de svaiter si mozarella.  Intercalam apoi ambele tipuri de...

Citeste continuarea

Pasta de ton

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton

Se desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2011, 13:46
ce bine arata LIGIA....
la 22.02.2011, 13:53
merci Tanya esti draguta
la 22.02.2011, 14:19
minunat arata.....................
la 22.02.2011, 14:20
medi merci
la 22.02.2011, 14:23
yammmmm

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking