Gratin cu cartofi si sparanghel

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
25 Apr 2010 | 8182 vizualizari
Gratin cu cartofi si sparanghel

O cina deosebita, o mancare rafinata si usoara!

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • o legatura de sparanghel
  • cateva felii de bacon
  • 200 g smantana grasa
  • un ou
  • 4-5 linguri cu branza sfaramata
  • cascaval ras
  • 50 g unt

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Apoi se lasa putin la racit, se curata si se taie rondele mai groase

Sparanghelul se curata, se spala si se fiebe si el separat, intr-o oala cu apa si sare. Se scoate apoi cu o spumiera si se lasa la scurs.

Se unge un vas de iena cu unt, se aseaza un strat de cartofi, se presara cu branza sfaramata, apoi se pun restul de cartofi si restul de branza. Oul se bate bine si se amesteca cu smantana si se toarna uniform peste cartofi. Cate trei fire de sparanghel se infasoara in bacon si se aseaza deasupra cartofilor. Se presara cu cascaval ras si se pune vasul de iena in cuptorul incalzit. Se lasa pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu cartofi si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Postat de merisor67

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid. Apoi transferam bucatile de ton intr-un bol si adaugam peste ele ceapa tocata cat de marunt putem,...

Citeste continuarea

Chec aperitiv cu cabanos

Postat de rocsi_1612

Chec aperitiv cu cabanos

Muschiul file si pastrama le taiem cubulete. Maslinele le taiem rondele. Ardeiul rosu si kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Luam cateva fire de marar verde, le spalam,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2010, 11:52
Oana, tu folosesti sparanghel proaspat (de la supermarket)? Eu am luat odata si a fost tare
la 25.04.2010, 12:02
Brandusa, da, era proaspat si doar cateva fire au fost mai atoase la codita, in rest foarte fraged. Trebuie sa fie firele subtirele.
la 25.04.2010, 12:17
ms
la 25.04.2010, 14:38
Ce bunatate.
la 26.04.2010, 00:05
sparanghelul e super bun,si mie imi place mai mult cel proaspat decat cel conservat ,arata foarte binesi pun si 5 furculite

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking