Ingrediente
- 6 felii piept de curcan
- 500 g cartofi noi
- 1 ceapa verde
- 1 usturoi verde
- 1 bucata carnat afumat (~10 cm)
- ulei de masline
- 120 g smantana fermentata
- 2 linguri lapte
- 100 g cascaval ras
- 50 g branza cremoasa de capra cu verdeturi Delaco
- sare, piper
- boia de ardei
Mod de preparare
Pieptul de curcan il batem usor cu ciocanul de snitele si il condimentam cu sare, piper si boia de ardei. Prajim snitelele in ulei de masline, pe ambele parti apoi le scoatem pe o farfurie si le pastram calde.
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Intr-o tigaie incapatoare punem cartofii la prajit in ulei.
Cand sunt prajiti adaugam ceapa si usturoiul taiate si carnatul taiat bucatele mici.
Mai lasam cateva minute pe foc, condimentam cu sare si piper apoi dam deoparte.
Intr-o tava termorezistenta punem cartofii prajiti iar deasupra aranjam snitelele de curcan. Smantana o amestecam cu 50 g de cascavalu ras, laptele si branza de capra. Condimentam iar apoi turnam in tava peste carne.
Acoperim cu restul de cascaval ras. Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|