Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi

Postat de postavaru in Curcan
23 Iul 2013 | 5397 vizualizari
Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi

Ingrediente

  • 6 felii piept de curcan
  • 500 g cartofi noi
  • 1 ceapa verde
  • 1 usturoi verde
  • 1 bucata carnat afumat (~10 cm)
  • ulei de masline
  • 120 g smantana fermentata
  • 2 linguri lapte
  • 100 g cascaval ras
  • 50 g branza cremoasa de capra cu verdeturi Delaco
  • sare, piper
  • boia de ardei

Mod de preparare

Pieptul de curcan il batem usor cu ciocanul de snitele si il condimentam cu sare, piper si boia de ardei. Prajim snitelele in ulei de masline, pe ambele parti apoi le scoatem pe o farfurie si le pastram calde.

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Intr-o tigaie incapatoare punem cartofii la prajit in ulei.

Cand sunt prajiti adaugam ceapa si usturoiul taiate si carnatul taiat bucatele mici.
Mai lasam cateva minute pe foc, condimentam cu sare si piper apoi dam deoparte.

Intr-o tava termorezistenta punem cartofii prajiti iar deasupra aranjam snitelele de curcan. Smantana o amestecam cu 50 g de cascavalu ras, laptele si branza de capra. Condimentam iar apoi turnam in tava peste carne.

Acoperim cu restul de cascaval ras. Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250...

Citeste continuarea

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker

Postat de Oana

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker

Pulpa de curcan se cresteaza din loc in loc, se spala si se pune in vasul de la Multicooker. Se mixeaza la robot ardeiul capia cu usturoiul, ceapa si rosiile si se pune amestecul peste carnea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2013, 10:54
vin la o portie ancuta
la 23.07.2013, 10:54
la 23.07.2013, 10:56
Bya, te astept
la 23.07.2013, 10:56
Motanel drag
la 23.07.2013, 11:05
Mi s-a făcut instant foame!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking