Gratin cu cartofi si sparanghel

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
25 Apr 2010 | 8197 vizualizari
Gratin cu cartofi si sparanghel

O cina deosebita, o mancare rafinata si usoara!

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • o legatura de sparanghel
  • cateva felii de bacon
  • 200 g smantana grasa
  • un ou
  • 4-5 linguri cu branza sfaramata
  • cascaval ras
  • 50 g unt

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Apoi se lasa putin la racit, se curata si se taie rondele mai groase

Sparanghelul se curata, se spala si se fiebe si el separat, intr-o oala cu apa si sare. Se scoate apoi cu o spumiera si se lasa la scurs.

Se unge un vas de iena cu unt, se aseaza un strat de cartofi, se presara cu branza sfaramata, apoi se pun restul de cartofi si restul de branza. Oul se bate bine si se amesteca cu smantana si se toarna uniform peste cartofi. Cate trei fire de sparanghel se infasoara in bacon si se aseaza deasupra cartofilor. Se presara cu cascaval ras si se pune vasul de iena in cuptorul incalzit. Se lasa pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu cartofi si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

Postat de merisor67

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper. Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii, feta si rucola

Postat de privatelaura

Aperitiv tarta cu rosii, feta si rucola

  Intr-un castron, se cerne faina, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2010, 11:52
Oana, tu folosesti sparanghel proaspat (de la supermarket)? Eu am luat odata si a fost tare
la 25.04.2010, 12:02
Brandusa, da, era proaspat si doar cateva fire au fost mai atoase la codita, in rest foarte fraged. Trebuie sa fie firele subtirele.
la 25.04.2010, 12:17
ms
la 25.04.2010, 14:38
Ce bunatate.
la 26.04.2010, 00:05
sparanghelul e super bun,si mie imi place mai mult cel proaspat decat cel conservat ,arata foarte binesi pun si 5 furculite

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking