Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac

Postat de brunetica in Dulciuri
19 Oct 2011 | 4277 vizualizari
Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac

Daca doriti sa ii incantati pe cei dragi cu un desert usor, savuros, delicios pentru toate varstrele atunci acesta sigur o sa le faca placere sa il savureze. Pofta buna!!!!!!!!!!

Ingrediente

  • 200 g. gris ,   
  • 1/5 litru lapte , 
  • esenta de vanilie( rom) , 
  • 100 g. zahar           
  • Pentru sirop
  • 150 g.zahar , 
  • 3 lingurite coniac , 
  • 4 lingurite apa                     
  • Jumate de dovleac si 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Incepem prima data cu dovleacul , il spalam, il taiem si il curatam de seminte. Il asezam intr-o tava si presuram cele 2 linguri de zahar peste dovleac si il dam la cuptor cam pentru o ora. Cand dovleacul a prins o crusta si s-a inmuiat este gata.

Acum facem grisul: intr-o oala punem laptele la fiert ,cand a inceput sa fiarba adaugam grisul in ploaie pemtru a nu face cocoloase si cu un tel amestecam , adaugam zaharul si esenta si amestecam bine. Cand grisul nostru a prins consistenta turnam in forme si lasam la racit, acoperim formele cu pelicula pentru a nu prinde crusta. 

Pentru sirop: zaharul il topim si adaugam pe peretii vasului coniacul si apa pentru a nu se intari zaharul si amestecam pentru a se forma siropul , lasam cateva minunte sa fiarba si oprim.

Taiem o felie din dovleacul copt si o asezam pe un platou, asezam si grisul si ornam cu siropul.

Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta frageda cu dovleac

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta frageda cu dovleac

Preagatirea umpluturii: Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata...

Citeste continuarea

Chec din albusuri in doua culori

Postat de licurici_lra

Chec din albusuri in doua culori

1.             Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharu vanilat si zaharul tos, putin cate putin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2011, 22:36
un deliciu
la 19.10.2011, 22:50
bunnnnnnn
la 19.10.2011, 23:18
Wauuuuu ce bine arata imi place
la 20.10.2011, 00:26
la 20.10.2011, 08:19
multumesc dragele mele ca si de data asta vam incantat va transmit cate un pupic pentru fiecare

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking