Ingrediente
- Chec:
- 4 oua
- 100 g gris
- 4 lg zahar
- coaja de la o lamaie
- ulei (pentru uns tava)
- Sirop:
- 400 ml lapte
- 4 lg zahar
- coaja de la o lamaie
- 2 plicuri zahar vanilinat
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri.Se amesteca galbenusurile cu zahar si coaja de lamaie.Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai inainte, impreuna cu grisul.
Se unge o oala cu diametrul de 24 cm(sau tava) cu ulei si se torna compozitia. Se tine la cuptor pana se rumeneste.
Separat se face siropul din lapte cu zahar, si zahar vanilinat. Se pune pe aragaz pana fierbe.La sfarsit se adauga coaja de lamaie.
Cand blatul/checul este gata (fierbinte) se toarna siropul cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Griskoch" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|