Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare

Postat de Dea_Dea in Prajituri
23 Iun 2013 | 3659 vizualizari
Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare

O bunatate!!

Ingrediente

BLAT:

  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • o lingurita praf d copt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao

SIROP:

  • 150 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom

CREMA:

  • 200 gr iaurt
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca
  • 200 gr cirese amare
  • 1 plic gelatina(10 gr)

GLAZURA

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca

Mod de preparare

BLAT :

Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza.

Se adauga faina si praful de copt se amesteca bine , iar la final se pune cacaoa.

Se pune in tava unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 -45 min.

Se scoate si se lasa la racit

SIropul:

Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

CREMA:

Iaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie.

Frisca se bate spuma.

Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

Frisca se incorporeaza in iaurt , se adauga ciresele , iar la final se pune gelatina si se omogenizeaza .

GLAZURA:

Ciocolata se rupe bucatele se pune frisca si se pun pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit putin.

Asamblare:

Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte in forma care s-a copt, se pune crema , cealalta parte de blat si se da la figider 30-60 min.

Se scoate, se rastoarna pe o farfurie si se glazureaza.

POFTA BUNA!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mini ecleruri

Postat de RODIMUR

Desert mini ecleruri

Se amestecă la foc mic: apa, laptele, sarea și zahărul, după care se adaugă și untul, iar când s-a topit și compoziția clocotește și este omogenă, se adaugă dintr-o dată...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2013, 17:44
imi place ca atunci cand gatesti,nu te joci
la 23.06.2013, 17:46
Crisulina cand stau stau , cand m-a apuc nimik nu fac
la 23.06.2013, 17:47
Dea asa este bine,o balanta in toate,altfel se dezechilibreaza totul
la 23.06.2013, 17:49
bun bun
la 23.06.2013, 17:51
Delicios!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking