Guguluf cu fistic si portocale

Postat de panacris in Dulciuri
31 Mar 2016 | 3063 vizualizari
Guguluf cu fistic si portocale

Am adus și un desert fisticos, nu așa de impozant și dificil, ci unul ce poate fi preparat și de începătorii în bucătărie. Sper că v-am atras atenția, nu-i deloc greu, doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare aromată ;) Spor, răbdare și poftă bună!

Ingrediente

  • Unt 250 g,
  • Zahăr 180 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Coajă rasă de la o portocală,
  • Zeamă de la o portocală,
  • Lichior de cocos 2 linguri,
  • făină albă 200 g,
  • amidon 50 g,
  • fistic crud mărunțit 100 g,
  • făină de migdale (migdale necojite și măcinate fin) 100 g,
  • praf de copt 1 plic,
  • zahăr vanilinat 1 plic.
  • Pentru glazură:
  • Zahăr pudră 100 g,
  • Zeamă de lămâie 3-4 linguri.

Mod de preparare

Untul moale se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilinat, până se încorporează zahărul. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, împreună cu zeama de portocală, lichiorul de cocos și coaja de portocală rasă, amestecându-se până ce se înglobează.  Făina se amestecă cu fisticul mărunțit, făina de migdale (migdale necojite și măcinate fin), amidonul și praful de copt, apoi se adaugă cremei de gălbenușuri, amestecându-se ușor căt să se înglobeze cele două mase. Albușurile se bat energic cu un praf de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține  o spumă pufoasă. Spuma de ou se adaugă, în aluatul de gălbenușuri și făină, amestecându-se ușor cu lingura cât să se obținp un aluat pufos. Într-o formă termorezistentă de guguluf se toarnă aluatul, ce apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 55 de minute la foc mediu, cca. 175 grade. După ce trece testul scobitorii, se scoate prăjitura din cuptor, apoi se lasă la răcit un pic. Între timp se amestecă pentru glazură, zahărul pudră și zeama de lămâie, până se obține o glazură fină. Se toarnă galzura peste prăjitura călduță, apoi se ornează cu fistic crud mărunțit. Spor și poftă bună! P.S. Prăjitura e mult mai gustoasă a doua zi, asta dacă aveți răbdare ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fistic si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert biscuiti digestivi

Postat de katty

Desert biscuiti digestivi

Punem zeama de portocala intr-o craticioara si o infierbantam. Dam jos, punem coacazele, acoperim cu un capac si lasam sa se raceasca si sa se hidrateze coacazele. Intr-un vas punem faina,...

Citeste continuarea

Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)

Postat de cristeena20

Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)

E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare, mai ales timpul de coacere, deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau prea arse. Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2016, 20:30
aromat si bun!
la 31.03.2016, 20:32
eu as vrea bolul cu fistic ))
la 31.03.2016, 20:35
Bun
la 31.03.2016, 20:35
Ai plantatie de fistic?
la 31.03.2016, 20:36
delicios

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking