Guguluf cu fructe de padure si gem de mure

Postat de simona72 in Prajituri
5 Aug 2013 | 7577 vizualizari
Guguluf cu fructe de padure si gem de mure

Am vrut initial sa fie un chec, dar cum a iesit mult aluat mi-a fost teama ca nu va incapea in forma de chec, asa ca l-am facut guguluf si am avut dreptate pt ca a iesit destul de mare. Este destul de umed, cu fructe de padure si cu gemul meu de mure...

Ingrediente

  • 300-400 gr fructe de padure congelate(mure, afine rosii si negre, capsuni)
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 gr iaurt gras cu rubarba
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • pt uns tava:unt si faina
  • pt decor: 2-3 linguri gem de murehttp://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html

Mod de preparare

Ouale intregi se bat spuma cu mixerul s-au la robotul de bucatarie cu un praf de sare. Dupa ce au devenit o spuma densa si galbuie, adaugam treptat zaharul, esenta de vanilie, uleiul in fir subtire intercalat cu iaurtul gras cu rubarba. Iaurtul l-am facut acasa: in iaurt gras grecesc am adaugat 1-2 linguri rubarba fiarta cu zahar si facuta piure (pasirata la robot).

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am incorporat-o usor cu amestecul de oua. Luam o forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina, in care punem jumatate din aluat, jumatate din fructele congelate, peste punem restul de aluat si fructe. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. O scoatem pe un platou, iar deasupra decoram cu 2-3 linguri de gem de mure pe care l-am incalzit putin.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe de padure si gem de mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini-pascute cu branza dulce

Postat de RuxyRux

Mini-pascute cu branza dulce

Se amesteca cu un tel,  branza de vaci cu iaurtul,  aromele si zaharul, acum e momentul sa vedeti cat de dulci le doriti...eu gasesc ideale cele 12 linguri de zahar. Adaugam ouale pe...

Citeste continuarea

Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Postat de Valclaudia

Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Bate spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2013, 17:25
yummmyyy!!!!!!!!
la 05.08.2013, 17:35
delicios
la 05.08.2013, 17:37
ce bunatate, arata tare bine
la 05.08.2013, 17:39
la 05.08.2013, 17:52
Ce bunatateee!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking