Guguluf cu glazura de portocale

Postat de miha in Prajituri
22 Mai 2010 | 7443 vizualizari
Guguluf cu glazura de portocale

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 250 g branza de vaci
  • 100 g Almette
  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri lapte praf
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2-3 linguri suc de portocale

Mod de preparare

Ouale se bat cu zahar, esenta de vanilie si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Se adauga apoi pe rand untul topit si branza.  Dupa omogenizare se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Aluatul se toarna in forma de guguluf (sau chec)  bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou.

Glazura:

Intr-un castron amestecam laptele praf cu zaharul pudra, apoi turnam treptat sucul de portocala. Trebuie sa obtinem o glazura de consistenta unei smantani mai groase.

Se toarna peste checul racit si se decoreaza cu bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu glazura de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf cu fistic si portocale

Postat de panacris

Guguluf cu fistic si portocale

Untul moale se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilinat, până se încorporează zahărul. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, împreună cu zeama de...

Citeste continuarea

Guguluf cu fructe uscate

Postat de Criss

Guguluf cu fructe uscate

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2010, 01:18
ce poate miha o feliuta mica?arata foarte bine 5 furcu
la 23.05.2010, 01:21
lasa nadina dulcele la ora asta ca daca te prinde rocsi iti da bataie
la 23.05.2010, 01:23
salut ela ,asa e ai dreptate dar rocsi cred ca doarme la ora asta
la 23.05.2010, 11:18
v-ati inselat nu dormeam...v-am urmarit sa va pot certa azi mai bine...super miha ...vreau si eu o feliuta
la 23.05.2010, 11:31
Foarte frumos si bun.

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking