Guguluf de iarna

Postat de Sylvia in Prajituri
20 Feb 2010 | 3801 vizualizari
Guguluf de iarna

Ieri seara mi-am zis sa fac ceva dulce cu gustul iernii care aici in Franta nu pare foarte decisa daca sa ramana sau sa plece.

Ingrediente

  • Am pornit de la ce aveam prin casa si m-am gandit ca mi-ar face placere sa contina asa ca am pus : 5 oua,
  • 10 linguri de faina,
  • 10 linguri de zahar,
  • 50 grame de unt topit,
  • 3 linguri de suc de potocale proaspat stors,
  • o lingurita de praf de copt, 
  • o mana de stafide,
  • o lingurita de scortisoara,
  • un mar mare curatat si taiat cubulete
  • coaja de la o portocala  curatata bine de partea alba si tocata cubulete marunte.
  • Pentru decor am pus 75 de grame de ciocolata alba topita cu putin lapte si am presarat cocos.

Mod de preparare

  Preparare : batem albusul spuma cu zaharul  si apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, continuam cu untul topit si sucul de portocale.   Adaugam apoi stafidele, scortisoara si coaja de portocala .

  Turnam compozitia intr-o forma de guguluf tapetat cu unt si faina si adaugam bucatele de mere.

   Se coace la 180 de grade in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, verificam cu testul scobitorii inainte de a-l scoate, daca iese curata inseamna ca e copt. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca  apoi in invelim ciocolata topita cu lapte cat sa facem un strat aderent si sa patrunda putin in prajitura si pudram generos cu cocos.

  Decoram centrul  cu felii de portocala si este gata pentru servit. Cateva  felii de guguluf si un ceai  fierbinte de menta au fost o cina perfecta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf cu visine

Postat de Sidy

Guguluf cu visine

Intr-un vas mai inalt batem bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat pina se albeste si se face ca o spuma.Adaugam uleiul incet ca la maioneza , batand in continuare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2010, 14:53
hihi, e clar ca trebuie sa-mi iau forma de guguluf ...

Sylvia, ai vazut ce cafea se bea la Atena? (am scris la bucataras hai hui). 400 de grame "cescutza"
la 20.02.2010, 15:54
Nu am mai apucat ca am vrut sa postez si un comentariu sa zic ca daca am vazut ca e criza de "guguluf" pe bucataras apar eu cu unul sa alvez situatia dar am fact aseara si unul sarat cu somon cum zicea Papabun il pus si aici azi . Bucataras unde ati primit voi cafea asa mare ??? Noi am fost pe Shitonia si au fost mai zgarciti acolo. Oricum cele mai mici cafele le-am baut la Italieni cu niste cescute ca abia le vezi dar iti intrau direct in creier era ca si cum mancai direct cafeau pudra cu ligurita de tari.
la 20.02.2010, 16:13
Sylvia , foarte bun guguluful tau, dar ne-am saturat de iarna. Denumeste-l altfel ! De fapt importanta este compozitia , nu denumirea.
la 20.02.2010, 19:26
ma simt ca un copil repetent cand vad ca pe aici ,nu gasesc forme, nu gasesc anumite arome , branzeturi pe care le recomandati la creme etc..... imi vine sa ma las de bucatarit!
la 20.02.2010, 20:04
Felicitari!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking