Guguluf in trei culori

Postat de Sidy in Prajituri
24 Mai 2012 | 11824 vizualizari
Guguluf in trei culori

Ca o fi guguluf sau gugelhupf tot delicios este.Stiti ca i se mai spune si "Prajitura imparatului " ? "...„Aş îndrăzni să-l îmbii pe Majestatea voastră cu o felie de Gugelhupf” – aşa a început prima vizită a împăratului Franz Joseph la actriţa vieneză Katharina Schratt. Şi împăratul a acceptat. o felie, doua...mai multe .Sau cel puţin aşa spune povestea…

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 lingurite cacao
  • 1 cutie lapte condensat(optional)

Mod de preparare

Prima data facem blatul galben amestecand galbenusurile cu 3 linguri de zahar pina se face o spuma alba. Adaugam apoi coaja de lamaie, 3 linguri de ulei, 3 linguri de faina amestecate cu jumatate din praful de copt si cele 3 linguri de apa minerala. Amestecam bine pina se omogenizeaza ingredientele.

Pregatim o forma de guguluf din silicon in care vom pune aluatul galben obtinut.

Cu ajutorul unei site mici , presaram cacaoa peste aluatul galben, astfel incat acesta sa fie bine acoperit.

Albusurile cu putina sare, le batem bine spuma. Adaugam zaharul vanilat, faina ramasa amestecata cu cealalta jumatate de pliculet de praf de copt si uleiul. Invartim cu grija sa amestecam toate ingredientele. Cu ajutorul unei linguri asezam aluatul in forma peste cacao, il nivelam si il bagam in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute( depinde de cuptor) Facem testul cu scobitoarea sa aflam daca este copt.

Lasam guguluful sa se raceasca in forma de silicon.

Luam un platou , rasturnam guguluful pe el si il presaram cu zahar praf sau il servim cu lapte condensat pe care l-am fiert in apa, o ora, la foc mic, in ambalajul original.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri cu dovleac

Postat de MotanLaOale

Rulouri cu dovleac

Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de mirela0911

Fursecuri cu ciocolata

Intr-o craticioara, se pune ciocolata impreuna cu untul pe foc mic sa se topeasca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa la racit.  Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 08:08
frumos,delicios!
la 24.05.2012, 08:12
Superb si delicios! La favorite, cu el!
la 24.05.2012, 08:19
la 24.05.2012, 08:31
un deliciu
la 24.05.2012, 08:37
super super bun si fain

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking