Gulas de oaie cu fasole boabe

Postat de mihaelar63 in Oaie
4 Oct 2015 | 6001 vizualizari
Gulas de oaie cu fasole boabe

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie. Intamplator un vecin de la tara a tait o oaie si intamplator cumnatul era pe acolo . Sunt sunata ca-mi aduce un cocos taiat. Surpriza !!! Cocosul avea companie -oaia :))). Am consultat site-uri unguresti culinare si m-am apucat de treaba. Bine pregatita carnea a dus la un preparat final gustos.

Ingrediente

  • 1 kg oaie tanara
  • 100 ml otet
  • 500 gr fasole alba cu bob mare fiarta
  • 4 cepe medii tocate
  • 4 catei usturoi -maruntiti
  • 2 ardei Kapia tocati
  • 2 rosii tocate
    • 2 foi dafin
    • 2 linguri untura proaspata de porc
    • 1 lingurita chimen macinat
    • 1 lingurita boia rosie de ardei
    • 1 lingurita Eros Pista - ardei iute tocat
    • 1 pahar vin rosu
    • sare
    • codite ceapa verde
    • parunjel verde

Mod de preparare

  1. Carnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura.
  2. Puneti carnea  la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de dafin. Scurgeti carnea de apa.
  3. Intr-un vas cu pereti grosi  [de fonta preferabil ] incingeti untura si prajiti carnea pana devine rumena.
  4. Adugati ceapa si ardeiul.
  5. Cand acestea au inceput sa se inmoie se pun condimentele - chimen, boia, sare, pasta de ardei si foaia de dafin .
  6. Completati cu apa sa treaca peste carne si fierbeti o ora la foc domol.
  7. Gustati carnea si daca aceasta este fiarta adugat vinul si rosiile. In caz contrar mai continuati fieberea 10-15 minute si apoi gustati din nou .
  8. Dupa aceasta se pune fasole si putina apa daca este nevoie. Se mai lasa la foc 10 minute [ cu grija sa nu se  arda ].
  9. Gustati si mai adugati sare sau condimente daca este nevoie.
  10. Serviti gulasul de oaie asezonat cu ceapa si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de oaie cu fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Miel la proțap

Postat de panacris

Miel la proțap

Mielul achiziționat, trebuie să fie curățat de organe și pe cât posibil, tăietura de pe burtă, să fie cît mai mică.  Se trece la ”frecarea” lui cu sare...

Citeste continuarea

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de merisor67

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Mai intai curatam carnea, o pudram cu condimente si sare si o asezam in caserola pentru vidare. Curatam si taiem cateii de usturoi in rondele si ii adaugam in caserola, apoi completam cu vin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2015, 06:36
ce bine arata
la 04.10.2015, 08:29
Ăsta e bunuc tare!
la 04.10.2015, 08:48
bun gulasul!
la 04.10.2015, 08:51
As manca si eu o portie , imi place oaia mult de tot !!!
la 04.10.2015, 09:01
excelenta!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking