Ingrediente
- 1 pachet 100 g cuburi soia (inedit)
- 3-4 cepe (una rosie)
- 1 morcov
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu (congelat)
- 400 ml bulion (sau rosii in bulion)
- 7-8 cartofi
- 100 g margarina pentru gatit (ulei)
- 1 plic condimente “Gulas unguresc” (dafin, chili, chimen, usturoi granulat, boia iute, ceapa, etc.)
- 2 lingurite boia dulce
- cateva fire marar/patrunjel (sau uscat)
- 1-2 foi de dafin
- 2 lingurite baza pentru mancaruri de legume/ciuperci
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Pentru inceput puneti cuburile de soia intr-un bol si turnati peste ele 750 ml apa clocotita, cu o lingurita de baza pentru mancaruri, ca sa stea la inmuiat si sa se umfle, cam 15 minute.
Intre timp curatati cepele, usturoiul, morcovul si cartofii. Intr-o craticioara puneti la calit in margarina (ulei) cepele tocate si felii de morcovi, iar peste 5 minute adaugati ardeiul gras tocat si usturoiul feliat. Lasati-le la calit, la foc mic, amestecand ca sa nu se prinda, adaugati si 100 ml apa.
Puneti in gulas cuburile de soia, cartofii taiati bucati mari, toate condimentele, bulionul si lasati sa fiarba la foc mic inca 20-25 minute pana fierb cartofii. La urma adaugati verdeata tocata. Dregeti gustul de sare si piper, daca mai este nevoie.
Decorati cu verdeata, ceapa rosie, ardei iute, felii de castravete, etc. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|