Gulas din carne de manzat

Postat de silvi0ara in Vita
10 Mai 2010 | 6389 vizualizari
Gulas din carne de manzat

Ingrediente

  • 400g carne de manzat
  • 2 cepe rosii mai mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura boia dulce
  • 3 rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 4 catei usturoi
  • 100ml smantana de gatit de la Milli
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • Pentru galusti:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita unt
  • 100ml apa
  • 200 gr faina
  • sare

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana se inmoaie.
Se adauga carnea de manzat taiata cubulete si se lasa sa se rumenesc, cat sa-si schimbe culoarea. Presarati carnea cu putina sare si piper. Adaugam boiaua si stingem cu 2 cani de apa/supa. Adaugam usturoiul tocat,ardeiu si sosiile date pe razatoare. Punem capacul la cratita si lasam la fiert 50 minute. Le mai amestecam din cand in cand.
La sfarsit adaugam pasta de tomate si smantana si amestecam. Mai lasam 1 minut la fiert.

Pregatire galuste:

Se bat 2 oua cu sare si lingurita de unt,se adauga 100 ml apa si apoi faina pana se obtine un aluat moale dar consistent, apoi am adaugat uleiul.
Se pune la fiert o oala plina cu apa cu 1 lingurita sare,aluatul se pune intr-o punga de plasic si se taie un colt mic la punga.Se dau drumul in apa la mici bucatele de aluat.(cine are instrumentul special il poate folosi, galuscutele cad prin gaurile instrumentului in apa), se lasa sa dea cateva clocote, cand se ridica la suprafata,sunt gata.
Se scot cu o paleta din apa, scurgandu-se bine si apoi se pun in gulas sa absoarba sosul.
Cine doreste mai picant,poate pune si boia iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas din carne de manzat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc...

Citeste continuarea

Vita cajun cu fasole verde

Postat de mihaelar63

Vita cajun cu fasole verde

 Am decongelat bucata de carne la temperatura camerei. Am sarat si am ,,imbracat '' vacuta cu condimentul de cajun pe toate partile. Am pus uleiul intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2010, 22:48
la 10.05.2010, 22:53
la 10.05.2010, 22:57
am facut si eu odata,mi-a placut tare;din pacate alor mei,nu.da'nu-i bai,eu vin la tine
la 10.05.2010, 23:07
la ora asta ne corupi sa mancam?nu te putem refuza
la 10.05.2010, 23:25
silvioara am venit cu 5 furculite ,dar vad ca ela mai repede

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking