Gulas picant unguresc- Pikáns gulyás

Postat de Mokuska in Vita
22 Iun 2014 | 6429 vizualizari
Gulas picant unguresc- Pikáns gulyás

Ingrediente

  • 300 g pulpa manzat
  • 600 g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie telina
  • 3 cepe
  • 3 ardei
  • 2 lingurite pasta ardei
  • 1 lingurita pasta tomate (sa nu fie acra)
  • ulei
  • sare
  • boia ducle
  • boia picant
  • piper
  • patrunjel verde
  • smantana optional

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie cubulete mai mici. Bucatile se calesc in 2-3 linguri de ulei, pana isi schimba putin culoarea. Adaugam apa fiarta si lasam la fiert.

Pana fierbe carnea curatam si tocam ceapa, telina si ardeii nu foarte marunt, morcovii si pastarnacul rondele. Le punem la calit sub capac in ulei (4-5 linguri), la foc foarte mic pana se inmoaie aproape de tot (verificam morcovii) si inchidem focul. Intre timp verificam carnea, daca s-a evaporat apa mai adaugam peste putina apa fiarta (atentie, sa nu puneti apa multa, mai bine mai adaugati ulterior).

Cartofii se curata si se spala, se taie cubulete mici, sa fie cam la fel ca si carnea si se lasa in apa rece.

Dupa ce a fiert carnea, punem inapoi pe foc legumele, le incalzim si adaugam bulionul, sare dupa gust, pasta de ardei, boia de ardei dulce si iute (in aceasta ordine!). Dupa ce am adaugat boiaua, amestecam de 2-3 ori si imediat rasturnam carnea cu apa fiarta peste zarzavat. Adaugam si cartofii si lasam sa fiarba la foc mic. Daca vedem ca avem prea multa zeama, lasam cartofii sa fiarba fara capac, sa se mai evapore putin.

Se serveste fierbinte cu verdeata, piper si smantana (optional, mie imi place fara).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas picant unguresc- Pikáns gulyás" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa

Postat de timea

Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa

Preparare Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa  Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul.  Adaugam...

Citeste continuarea

Tocanita de vitel cu morcov

Postat de gicuta69

Tocanita de vitel cu morcov

Spalam carnea, o tamponam cu servetele si o taiem bucati potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam carnea.Lasam la calit pana scade toata zeama din carne si aceasta se rumeneste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2014, 21:25
Bun gulasul tau!
la 22.06.2014, 21:34
la 22.06.2014, 21:39
bun bun
la 22.06.2014, 21:43
la 22.06.2014, 21:53

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking