Ingrediente
- 1 kg carne de vita
- ulei de masline
- 3 cepe
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 bucata praz
- 3 fire ceapa verde
- 3 catei usturoi
- foi de dafin
- sare
- piper
- boia de ardei
- chimen
- 2 linguri pasta de tomate
- 400 g suc de rosii(facut in casa)
- 1 ardei rosu
- patrunjel verde
Mod de preparare
Carnea o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert, in apa cu sare si 2 foi de dafin, o spumam bine.
Intre timp, cat fierbe carnea, ne ocupam de legume, le spalam, curatam si tocam marunt, iar morcovul il taiem rondele.
Intr-o tigaie, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam carnea (pe care am scos-o pe servetele de bucatarie), lasam sa se prajeasca putin, dupa care adaugam ceapa, amestecam si lasam cca. 2 minute, dupa care adaugam restul de legume.
Lasam cca. 3 minute, dupa care adaugam pasta de tomate, sucul de rosii, condimente dupa gust, amestecam si mai lasam cca. 5 minute, dupa care transferam intr-o oala, adaugam 2 cani de apa, cartofii curatati si taiati cubulete.
Lasam sa fiarba pana ce scade si legumele sunt fierte.
La final, adaugam patrunjelul verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|