Gulas unguresc

Postat de claudiaO in Mancaruri cu carne
7 Oct 2019 | 3439 vizualizari
Gulas unguresc

O mancarica gustoasa care s-a potrivit excelent cu vremea rece de afara.

Ingrediente

  • 700 g fleica de porc
  • 700 g carne de vitel (de pe un rasol am scos-o eu)
  • 5 cepe mari
  • 3 ardei capia mari
  • 3 morcovi
  • 5 cartofi potriviti
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce afumata 1/2 lingurita
  • 2 lingurite chimen
  • cimbru 1 lingurita
  • paprica iute un varf de lingurita
  • patrunjel verde 1 legatura
  • apa sau supa cat sa acopere carnea
  • 3-4 cuburi concentrate de vita

Mod de preparare

Incepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald.

In grasimea ramasa, calim ceapa, pe care am tocat-o in bucati mari; dupa ce se inmoaie ceapa, adaugam morcovul rondele grosute, iar la final ardeiul cuburi. Calim putin, adaugam carnea, punem apa sau supa de vita cat sa acopere carnea, adaugam mirodeniile si lasam sa fiarba sub capac pana se patrunde carnea. Acum e timpul sa punem cartofii taiati cuburi mari; mai punem putin apa si lasam pe foc cana se patrund  si incep sa se sfarame putin. Astfel sosul se ingroasa si capata consistenta.

La final presaram patrunjelul tocat si servim cu placere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gulas unguresc

Postat de momo121

Gulas unguresc

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute,...

Citeste continuarea

Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot

Postat de mihaelar63

Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot

 Carnea se spala bine si se feliaza bucati mai marisoare. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. In untura incinsa se pun legumele la calit intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2019, 15:36
la 07.10.2019, 15:59
Pe aici m-ai pierdut
la 07.10.2019, 19:15
la 07.10.2019, 21:24
buun
la 08.10.2019, 11:19

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking