Ingrediente
- Ingrediente Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor
- 1.5 kg carne porc
- 1 kg cartofi
- 4 cepe rosii
- 4 catei usturoi
- 4 linguri pasta Kapia : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
- 2 morcovi
- 2 linguri pasta rosii
- 2 foi dafin
- 1 ardei rosu
- 1 felie telina
- 1 lingurita paprika rosie dulce
- 1 lingurita Eros Pista -pasta de ardei iuti rosii
- 1 lingurita chimen pudra
- 1 lingurita maghiran+ cimbru uscat
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare
Iata cum se prepara Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor
Legumele se curata si se spala.
Carnea se spala si se portioneaza.
Puneti la calit in ulei carnea. Cand s-a evaporat lichidul ce-l lasa si incepe prajirea, puneti ceapa, usturoiul tocate, marunt. Adaugati si morcovii, ardeiul+ telina taiate cubulete .
Amestecati, sarati si puneti: pasta de rosii, chimenul, pasta de ardei iuti, paprika si mirodeniile.
Adaugati 2 l apa, foile de dafin si lasati la fiert 30-40 minute pana carnea este aproape fiarta .
Puneti cartofii taiati cuburi mari. Mie imi place sa-i fierb pana aproape se sfarma si formeaza un sos consistent.
Piparati gulasul si-l serviti cu multa verdeata si muraturile preferate.
Poate iti va placea si reteta de Gulas vienez servit cu Varza rosie in otet sau Gulas de vitel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|