Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi

Postat de panacris in Curcan
12 Sep 2021 | 2705 vizualizari
Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi

O nouă rețetă din colecția rețete de suflet ;) Mândru mi-s Bucătăraș! ;)

Ingrediente

  • Aripă și pulpă de curcan cca. 1500 g,
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Ulei de porumb 2-3 linguri,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Ciuperci de pădure conservate cca, 400 g,
  • Sare iodată,
  • Foaie de dafin 2 bucăți,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Usturoi 2-3 căței,
  • Cimbru,
  • Vin roșu demisec 100 ml,
  • Pastă de roșii cca. 100 ml,
  • Pastă de ardei 2 linguri,
  • Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
  • Semințe de chimen 1 linguriță,
  • Găluște din cartofi, cca. 350 g.

Mod de preparare

Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi  se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în uleiul de porumb, pentru cca. 10 minute. Ceapa, ardeiul, se curăță, se taie mărunt, se adaugă la carnea fiartă, împreună cu ciupercile de pădure conservate, aparatul se setează la programul BOIL, pentru cca. 60 de minute, se adaugă cca. 1000 ml apă și apoi se apasă butonul START. După cele 60 de minute, se asezonează gulyas-ul cu sare, cimbru, piper, boia, semințe de chimen, pasta de roșii, pasta de ardei, vinul, apoi se setează aparatul din nou pentru cca. 30 de minute la boil. După 15 minute, se vor adăuga găluștele de cartofi și se mai lasă la fiert, până ce se gătesc. Gulyas-ul se servește fierbinte alături de murături de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

Postat de mirela0911

Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

Se spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin...

Citeste continuarea

Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici

Postat de Satisfyyourcravings

Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2021, 22:14
delicios
la 12.09.2021, 22:22
Iar e pe opulenta
la 12.09.2021, 22:31
Gustoasă mâncare...!
la 12.09.2021, 22:34
Ooooo, ce bunatate!
la 12.09.2021, 22:40
Bun!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking