Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie

Postat de maxion in Mancaruri cu carne
14 Mar 2011 | 9391 vizualizari
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie

ceva delicios mai ales sosul de ciuperci

Ingrediente

  • 800 g gusa de porc
  • 6 ripioare de pui
  • 10-12 cartofi potriviti
  • rosmarin , salvie si foi de dafin proaspete
  • condimente (vegeta piper si alte condimente dupa gustul fiecaruia )
  • 150 ml vin alb sau rosu
  • sosul  :
  • 500 gr ciuperci ciampion
  • 5-6 cepe rosii micute
  • 2 morcovi un sfert de radacina de telina (pastrnac )
  • 200 ml pasta de tomate
  • 100 ml ulei de masline
  • o jumatate de ardei gras (rosu ,galben , verde  )
  • o jumatate de portocala rosie (cu tot cu coaja)
  • condimente de toate dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi
  • verdeata (patrunjel verde sau marar)

 

Mod de preparare

Carnea, mai bine spus gusa, o taiem bucati , aripioarele le trecem prin flacara la aragaz sa ardem ciumpii ramasi si taiem varfurile sa ramana doar cele doua parti mai carnoase . Dupa aceea condimentam, piperam si amestecam totul cu rozmarinul, foile de dafin si salvia, dar si cu vinul intr-un castron. Acoperim cu folie si lasam totul la frigider vreo 3 ore minim, sa intre toate aromele in carne .

Intre timp curatam cartofii  si ii lasam in apa sa nu se innegreasca, dupa care ii taiem rondele si ii condimentam si pe ei.

Dupa ce totul e marinat se scoate de la frigider si pregatim cuptorul la 200 gr celsius punem cartofii intr-o tava si carnea  deasupra cu tot cu sucul ce s-a lasat si dam la cuptor pentru minim 1 ora 

Sa pregatim si sosul : curatam ceapa si o tocam fideluta. Morcovul si pastarnacul date pe razatoare . Ardeiul gras tocat cuburi , ciupercile curatate si taiate felii, jumatatea de portocala tocata cu coaja cu tot. Totul se pune intr-o cratita  cu ulei de masline incins. Prima data punem ceapa cu morcovul si pastarnacul. Dupa ce se distuie un pic , se pun ciupercile  si se lasa la foc mic 20 min sa fiarba in sucul care il lasa ciupercile , adaugam portocala si pasta de tomate (dar sa nu uitam carnea si cartofii de la cuptor sa nu se arda). Totul se fierbe bine pana devine un sos consistent. Condimentam dupa gust , la sfarsit dupa ce se racoreste un pic punem usturoiul tocat marunt si verdeata.

Si ce sa va spun decat... pofta bunaa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tajine de miel cu prune uscate (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Tajine de miel cu prune uscate (reteta video)

Intr-un tajine marocan sau intr-un vas de lut sau de ceramica puneti uleiul si untul si lasati-le sa se incalzeasca. Adaugati apoi ceapa tocata si usturoiul zdrobit si lasati totul la calit pana...

Citeste continuarea

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Postat de mirela0911

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza. Carnea tocata se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2011, 22:03
bun bun bun
la 14.03.2011, 22:06
O reteta muncita
la 14.03.2011, 22:09
bunnnn
la 14.03.2011, 22:22
buna
la 14.03.2011, 22:26

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking