Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie

Postat de maxion in Mancaruri cu carne
14 Mar 2011 | 9434 vizualizari
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie

ceva delicios mai ales sosul de ciuperci

Ingrediente

  • 800 g gusa de porc
  • 6 ripioare de pui
  • 10-12 cartofi potriviti
  • rosmarin , salvie si foi de dafin proaspete
  • condimente (vegeta piper si alte condimente dupa gustul fiecaruia )
  • 150 ml vin alb sau rosu
  • sosul  :
  • 500 gr ciuperci ciampion
  • 5-6 cepe rosii micute
  • 2 morcovi un sfert de radacina de telina (pastrnac )
  • 200 ml pasta de tomate
  • 100 ml ulei de masline
  • o jumatate de ardei gras (rosu ,galben , verde  )
  • o jumatate de portocala rosie (cu tot cu coaja)
  • condimente de toate dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi
  • verdeata (patrunjel verde sau marar)

 

Mod de preparare

Carnea, mai bine spus gusa, o taiem bucati , aripioarele le trecem prin flacara la aragaz sa ardem ciumpii ramasi si taiem varfurile sa ramana doar cele doua parti mai carnoase . Dupa aceea condimentam, piperam si amestecam totul cu rozmarinul, foile de dafin si salvia, dar si cu vinul intr-un castron. Acoperim cu folie si lasam totul la frigider vreo 3 ore minim, sa intre toate aromele in carne .

Intre timp curatam cartofii  si ii lasam in apa sa nu se innegreasca, dupa care ii taiem rondele si ii condimentam si pe ei.

Dupa ce totul e marinat se scoate de la frigider si pregatim cuptorul la 200 gr celsius punem cartofii intr-o tava si carnea  deasupra cu tot cu sucul ce s-a lasat si dam la cuptor pentru minim 1 ora 

Sa pregatim si sosul : curatam ceapa si o tocam fideluta. Morcovul si pastarnacul date pe razatoare . Ardeiul gras tocat cuburi , ciupercile curatate si taiate felii, jumatatea de portocala tocata cu coaja cu tot. Totul se pune intr-o cratita  cu ulei de masline incins. Prima data punem ceapa cu morcovul si pastarnacul. Dupa ce se distuie un pic , se pun ciupercile  si se lasa la foc mic 20 min sa fiarba in sucul care il lasa ciupercile , adaugam portocala si pasta de tomate (dar sa nu uitam carnea si cartofii de la cuptor sa nu se arda). Totul se fierbe bine pana devine un sos consistent. Condimentam dupa gust , la sfarsit dupa ce se racoreste un pic punem usturoiul tocat marunt si verdeata.

Si ce sa va spun decat... pofta bunaa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana la tuci din piept de porc

Postat de Constelatialeu

Tocana la tuci din piept de porc

Portionam pieptul de porc in bucati mai mici si prajim in tuci, cat sa se inabuse bine si sa se rumeneasca putin. Scoatem carnea si punem ceapa taiata solzisori,morcovul taiat cubulete...

Citeste continuarea

Snitele de pui cu cascaval

Postat de sufletista

Snitele de pui cu cascaval

Pieptul de pui il taiem felii, batem feliile, le condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Intr-un bol, batem ouale cu sare, piper dupa gust, usturoiul pisat, adaugam smantana si cascavalul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2011, 22:03
bun bun bun
la 14.03.2011, 22:06
O reteta muncita
la 14.03.2011, 22:09
bunnnn
la 14.03.2011, 22:22
buna
la 14.03.2011, 22:26

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking