Gustarile promise ...un fel de paine umpluta!!!

Postat de puideom150 in Aperitive / Garnituri
8 Mar 2011 | 7724 vizualizari
Gustarile promise ...un fel de paine umpluta!!!

Am crezut ca o sa va pot vorbi, intr-o singura postare despre mai multe gustari la un loc si o sa fac un fel de...6 in 1!!! Nu merge!!! ;-) La cat sunt eu de vorba lunga...cred ca imi trebuie o postare separata si daca vreausa va povestesc despre... paine cu unt :-))) Asa ca am ales sa prezint fiecare fel separat dar facand trimitere la ideea initiala... Gustarile promise. :-) Inainte de toate, trebuie sa va spun de ce am numit aceasta reteta "un fel de paine umpluta". Pentru ca nu am voie sa ma joc cu faina... :-( Oana mi-a promis o bataie buna, daca ma pune Aghiuta si-i umplu bucataria cu faina, in incercarea de a face vreun aluat ceva... Acu`...trebuie sa recunosc, ca am avut asemenea incercari si m-a gasit plin de faina pana la genunchi. Ce era in jurul meu... nu va inchipuiti! :-)) Dar, asta se intampla mai pe la inceputurile mele in ale bucatarelii. Eu am incercat sa-i spun ca "m-am schimbat si nu o sa mai fac nici o data asa ceva..." (replica asta parca am auzit-o prin filme...se referea la cu totul alte situatii, insa merge si in cazul meu... :-)) ) Nu ma crede...si nu stiu de ce!!! :-)) Eeei...pana la urma orice rau e inspre bine! Am scapat de munca si am apelat la aluatul de pizza la pachet, care este cam acelasi lucru. Dar, pe cei care doresc, sau eventual dispun de o masina de facut paine, ii sfatuiesc sa faca un kg. de aluat, suficient pentru doua paini. Eu am facut o singura painica de data asta si o sa va spun ce am folosit:

Ingrediente

  • un pachet cu aluat pentru pizza (500 g.)
  • 2-300 g. de cascaval ras
  • vreo 15 ciuperci champinion
  • cateva fasii de ardei kapia
  • sare si piper
  • ulei si faina pentru tapetat tava (sau hartie de copt)
  • un ou
  • seminte de mac

Mod de preparare

In primul rand am lasat aluatul la temperatura camerei timp de cateva ore, pentru se decongela. Cand a ajuns suficient de maleabil, pentru a se putea lucra cu el, am uns o tava cu ulei si apoi am tapetat-o cu faina. Am intins foaia de aluat pe masa si am asezat ciupercile intr-un singur rand. Am incadrat ciupercile cu felii de ardei kapia, dupa care am presarat cascavalul ras, sare si piper. Apoi am rasucit aluatul formand o rulada pe care am asezat-o in tava, am acoperit-o cu un prosop si am lasat-o sa creasca timp de 30-40 de minute. Dupa acest timp, am uns painea cu ou si am presarat pe deasupra seminte de mac. Asta am avut in casa... Puteti sa presarati susan sau chiar ierburi aromatice, uscate. Sunt la fel de bune! Nu a mai fost nevoie decat sa astept vreo 40-45 de minute, pana cand painea mea s-a rumenit si a devenit numai buna de mancat...

Pentru ca am avut mai multa treaba in acea zi, nu prea am avut timp de poze. De aceea ingredientele, modul de lucru, si fotografia de prezentare sunt de la painea facuta de ziua mea. In schimb. celelalte fotografii au fost facute cu o alta ocazie. Atunci am facut doua astfel de rulouri care au fost umplute cu un amestec de branza proaspata si telemea, ciuperci trase in unt, ardei, rosii si ierburi aromatice. Am facut de mai multe ori astfel de paine si de fiecare data am folosit alta compozitie pentru a o umple, in functie de inspiratie sau de ingredientele din casa. Pana la urma, fotografiile sunt doar pentru a exemplifica modul de lucru si de aceea cred ca nu o sa va deranjeze faptul ca imaginile nu sunt, toate, de la reteta prezentata. Sper sa va placa ambele variante si astept de la dumneavoastra alte idei pentru..."un fel de paine umpluta..." :-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustarile promise ...un fel de paine umpluta!!!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval

Postat de Bucataras

Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval

Iata cum se prepara Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval: Pentru a pregăti aluatul, amestecă oul, sarea, uleiul și chefirul într-un bol mare. Adaugă treptat făina...

Citeste continuarea

Covridog

Postat de Dea_Dea

Covridog

Aluatul Apa calda se pune in castron , se pune drojdia si se amesteca pana se dizolva. Se adauga sarea si zaharul. Apoi se adauga faina in ploaie , amestecand sa nu se faca cocoloase,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 18:30
minunata
la 08.03.2011, 18:31
mama mama cate retete extraordinare
la 08.03.2011, 18:58
la 08.03.2011, 19:08
e buna si un asi alta...frumaose...nu mai zic....
la 08.03.2011, 19:14
frumos

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking