Ingrediente
- Gutui 2000 g,
- Sare pentru murături cca. 8 linguri,
- Apă 2000 ml,
- Oțet din vin de 9 grade 500 ml,
- Boabe de piper,
- Foi de dafin,
- Semințe de muștar cca. 2 lingurițe,
- Boabe de ienupăr, câte 1 pt fiecare borcan,
- Cuișoare 2 pt fiecare borcan.
Mod de preparare
Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă până a doua zi la odihnă acoperit.
A doua zi se scurg de saramură, se așează presate bine în borcane. Apa, oțetul și mirodeniile se pun la fiert, după ce lichidul a clocotit, se dă deoparte și se toarnă peste gutuile din borcan. Borcanele se sigilează și se lasă la dunst cald până a doua zi, apoi se etichetează și se depozitează în cămară/beci/subsol/balcon. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gutui murate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|