Ingrediente
- muschiulet de porc
- lipii libaneze
- cartofi
- pentru sos:
- branza de vaci
- iaurt grecesc
- ulei de masline
- usturoi
- castraveti proaspeti
- telemea de capra
Mod de preparare
Muschiuletul se curata de pielite, se portioneaza si se prajeste pe gratar, apoi se se taie fideluta si se lasa la cald.
Intre timp se curata cartofii se taie betisoare si se prajesc in ulei sau la fripteuza Tefal actyfry, fara ulei.
Pentru sosul tzatziki se amesteca branza de vaci cu iaurtul, usturoiul presat, putin ulei de masline, castraveti rasi solzisori si telemea rasa.
Dupa gustul fiecaruia se adauga la acest preparat ketchup dulce sau picant. Toate preparatele de mai sus se pot monta in lipie si rula ca si o caltita sau se pot seri separat pe farfurie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros pita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|