Haios

Postat de LUK in Prajituri
27 Dec 2010 | 15659 vizualizari
Haios

Reteta originala,de la mama e cu osanza de porc..dar n-am avut asa ca am folosit untura pentru ca imi era tare dor de cornuletele astea fragede care se topesc in gura...

Ingrediente

  • 4 linguri de untura
  • 150gr margarina Rama
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de nuca
  • 4linguri de dulceata
  • zeama de la o jum de lamaie
  • 500gr faina
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Untura,margarina,coaja rasa de la lamaie,oul si zaharul se mixeaza f bine.Se adauga apoi faina si se framanta un aluat,va fi f fraged.Se pune la frigider o ora.

Umplutura:nuca se amesteca cu dulceata(eu am folosit de piersici) si cu zeama de lamaie.

Dupa ce se scot din frigider se intinde o foaie pe masa tapetata cu faina,se taie patratele in mijlocul carora se pune o lingurita de umplutura,se impatura si se pun in tava(eu nu am uns deloc tava)Se coc la 180 de grade,25-30 min  si se dau fierbinti prin zahar pudra..se mananca reci,de preferat dupa ce au stat 2-3 ore la frigider..cel putin mie asa imi plac...cand le facea maica mea ..le cocea cu 2-3 zile inainte de Craciun si de abia in ajunul Craciunului primeam...

Daca ti-a placut reteta noastra "Haios" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Haios (Hajas)

Postat de MIUTA

Haios (Hajas)

Osanza se da prin masina de tocat carne si se amesteca cu 250 g faina.Se framanta tare bine aceste doua ingrediente. Restul de faina 750 g se amesteca cu ouale,sare,otet,smantana si se framanta...

Citeste continuarea

Desert haios

Postat de Sidy

Desert haios

Curatam osanza de pielite si o dam prin masina de tocat carnea. Daca nu avem osanza putem folosi untura de porc dar nu iese o prajitura atat de fina... Luam 250 g din faina si pe care o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2010, 16:54
si mama le facea cand eram noi copii sunt grozave
la 27.12.2010, 17:00
la 27.12.2010, 17:02
da Lia..cum spuneam..ti se topesc in gura..nu am mai facut pana acum dar sigur o sa le repet...
la 27.12.2010, 17:02
aschiuta ma ineci
la 27.12.2010, 18:01
Oooooooo ce demult n-am facut,si eu tot cu osanza le faceam 5 furci si 10 stelute de la mine

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking