Haios (Hajas)

Postat de MIUTA in Prajituri
28 Mai 2012 | 39541 vizualizari
Haios (Hajas)

Imi plac tare mult haiosurile cu osanza de porc.Deoarece e destul de mult de muncit la ele le fac foarte rar.Va invit sa serviti ceva delicios!

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 750 g osanza de porc
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • o lingura otet
  • o lingura sare
  • apa cat cuprinde
  • rahat,gem de prune sau prune uscate(pt.umplut)

Mod de preparare

Osanza se da prin masina de tocat carne si se amesteca cu 250 g faina.Se framanta tare bine aceste doua ingrediente.

Restul de faina 750 g se amesteca cu ouale,sare,otet,smantana si se framanta adaugand apa din cand in cand pana devine un aluat usor de lucrat cu el dar nu moale.

Se intinde o foaie dreptunghiulara de 1/2 cm grosime.

Osanza se imparte in trei parti egale.

Luam o bucata de osanza si o repartizam deasupra foii de aluat.Se impatureste aducand marginile spre mijloc apoi se pliaza pe linia mediana la fel cum se inchide o carte.Se impacheteaza inca o data pe lungime in doua.

Se pune aluatul intr-o farfurie plata si se da la congelator 30 minute.

Dupa 30 de minute se repeta operatiune cu intinsul foii de aluat si deasupra lui se intinde a doua parte de osanza.Se impacheteaza din nou si se da iar la congelator 30 de minute.

Dupa 30 de minute se repeta iar operatiune si se da iar 30 de minute la congelator.

Dupa ce au trecut si aceste 30 de minute se scoate aluatul,se imparte in doua si se intind doua foi. Se imparte in patrate pe care le umplem cu gem(foarte gros),rahat sau prune uscate pe care le hidratam inainte in apa calda si le stergem de apa cu servetele absorbante din hartie.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor cca 20 minute la foc potrivit spre mare.

Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Eu le-am pudrat cat au fost caldute dar nu mi-a placut.Data viitoare le pudrez cand sunt reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Haios (Hajas)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Baba au rhum

Postat de doralinda72

Baba au rhum

Intr-un vas punem drojdia uscata cu 2 linguri de apa calduta, amestecam pana se topeste, apoi adaugam o lingura de faina, amestecam si lasam deoparte. In bolul de la mixer, punem ouale, laptele,...

Citeste continuarea

Tarta cu mure, caise si crumble

Postat de timea

Tarta cu mure, caise si crumble

Pregatim aluatul in felul urmator:    - frecam untul cu zaharul si un varf de sare - adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie   - adaugam apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2012, 17:53
sunt curios
la 28.05.2012, 17:55
trimitemi si mie 2-3 asa fara numar
la 28.05.2012, 18:09
hmmmmm,ce bine arata dar am o intrebare,iar eu aia,care nu stie nimic ce e aia osanza de porc???
la 28.05.2012, 18:09
Da da DAAAAAAAAAAAAAA,imi plac si mie cu osanzada' nu prea gasesc osanza buna de cumparat
la 28.05.2012, 18:09
de ce esti curios Costel?

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking