Hamburger umplut

Postat de AlexTeacher in Vita
3 Iul 2017 | 1087 vizualizari

Un hamburger facut acasa e tot ce se poate mai bun. Eu i-am pus si branza cheddar inauntru ca sa se topeasca si sa curga atunci cand il prajesc.  Reteta video o gasesti mai sus, sa fii sigur ca nu ratezi nicio etapa.

Ingrediente

chifle

  • 600 g faina 000
  • 25 g drojdie proaspata
  • 30 g de unt topit
  • 250 ml de apa calduta
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri rase de bicarbonat
  • 1 lingurita de sare
  • seminte de susan

chiftelele

  • 800 g carne tocata, antricot, proportie 70% carne 30% grasime
  • 200 g branza cheddar
  • 2 catraveti murati
  • 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • cateva frunze de salata
  • 8 felii de bacon
  • ketchup
  • mustar
  • sare si piper

Mod de preparare

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari.

Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra.

Pune apoi aceasta compozitie intr-un malaxor si porneste-l pe viteza mica.

Amesteca faina cu sarea si incorporeaz-o treptat peste.

Pune si untul si creste viteza la mediu;

Lasa la framantat cca. 8-10 min, pana obtii un aluat ferm, nelipicios.

Tapeteaza un bol mare cu faina si pune aluatul in acesta – presara putina faina si deasupra si acopera cu un prosop sau cu o folie de plastic;

Lasa-l la crescut cca o ora, la cald;

 Intre timp, pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, opreste focul si adauga bicarbonatul.

Imparte aluatul in 4 bucati si formeaza chiflele dupa plac.

Pune cate o chifla intr-o spumiera si scufund-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asaz-o direct in tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce ai oparit toate chiflele pentru cateva secunde, cresteaza-le cu ajutorul unui cutit;

Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan.
Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Lasa-le la racit pe un gratar inainte de servire, acoperite cu un prosop;

 

Urmeaza carnea.

Procentajul de carne vs grasime trebuie sa fie de 70 – 30%. Vrei sa obtii un burger suculent, si nu unul uscat.

Asezoneaza bine carnea cu sare si imparte-o in 8 bucati, a cate 100 g fiecare.

Taie cheddarul in bucati (daca nu aveti cheddar puteti folosi si cascaval) si puneti cate un cubulet pe 4 felii;

Inchide cele 4 felii cu celelalte 4 ramase, apasand bine la capete;

 

Incinge o tigaie grill si pune chiftelele de burger inauntru

Intre timp, ia o tava de cuptor, pune hartie de copt in ea, asaza feliile de bacon, iar deasupra pune alta hartie de copt si inca o tava – faci acest lucru ca sa obtii acele felii de bacon perfect drepte;

Introdu tavile in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se rumenesc;

 

Ne intoarcem la burger.

Dupa cca 2-3 minute pe fiecare parte, scoate-l pe o farfurie si lasa-l putin la odihnit;

Taie chiflele pe jumatate si pune o frunza de salata;

 

Pune apoi chifteaua de burger, 2 felii de bacon, urmat de ketchup si mustar;

Adauga rondele de castraveti murati, rondele de rosii, ceapa rosie si inca o frunza de salata;

Repeta acest procedeu cu fiecare burger in parte;

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger umplut" nu uita sa-i faci un review
Comentarii (7)

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.07.2017, 18:43
bun bun
la 03.07.2017, 18:49
Facut in casa e cel mai bun!
la 03.07.2017, 19:05
tare bun
la 03.07.2017, 20:19
Felicitări pentru rețetă! Îmi plac chiflelele, hamburgherii și umplutura! Cred că au fost numai buni!
la 03.07.2017, 20:28
Gustos și sănătos!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Dulciuri
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooking
Retete diabetici