Ingrediente
- 1kg hribi fierti (daca nu aveti hribi, puteti folosi si alt fel de ciuperci)
- o ceapa mare
- 50 gr unt
- 400gr smantana
- o lingura faina
- un varf linguritza rozmarin
- o foaie de dafin
- sare
- piper
- doua polonice de lapte
- 3 catei usturoi
- delikat
Mod de preparare
Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) )
Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita.
Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si rozmarinul, in unt, intr-un vas de tuci (eu as lua pe insula si vasul asta:)) )
Se calesc aprox 7-8 min apoi se pun hribii, se mai calesc 5 minute si se pun doua polonice cu lapte.
Se mai lasa 7-8 minute, apoi se toarna deasupra smantana amestecata cu faina.
Se mai dau doua clocote, potrivim gustul de sare si piper, adaugam delikatul si gata.
CE FIIN..CE BUUN...! O mamaligutza si putin patrunjel intregesc imaginea apoi o cafea si nani :d :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|