Ingrediente
- 2 cesti de hrisca
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- sare, cimbrisor
- curry
- scortisoara
- boia de ardei dulce
- 2 linguri ulei de masline
- 2 sfecle mici
- 1 dovlecel
- 2 ardei grasi
- 2 ardei iuti
- Frunze de mangold
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingurita de chimen
- sare, piper
- busuioc proaspat
- miez de nuca
Mod de preparare
Pune hrisca la inmuiat pentru macar 1 ora, apoi scurge-o de apa.
Toaca marunt ceapa si 1 catel de usturoi, trage-le rapid in ulei de masline si adauga hrisca si condimentele: sare, putin cimbrisor, curry, boia dulce si un varf de cutit de scortisoara. Amesteca, adauga 2 cesti de apa si lasa hrisca la fiert.
Pregateste legumele pentru gratar: sfecla si dovlecelul taiate in rondele, ardeii intregi sau fasii daca preferi.
Unge gratarul/tigaia grill cu putin ulei si cand s-a incins aranjeaza legumele si cateii de usturoi taiati, printre legume. Eu am pus si cateva frunze de mangold pe tigaia incinsa.
Arunca un praf de sare, 1 lingurita de chimen si piper macinat proaspat. Intoarce-le de pe o parte pe cealalta atunci cand se rumenesc usor, nu le lasa prea mult, sa ramana crocante.
Pregateste platoul pentru servit: pune 2-3 linguri de hrisca, apoi aranjeaza rondele de legume, ardei, miez de nuca, decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si stropeste cu ulei de masline.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Hrisca cu legume la grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|