Hrisca cu legume la grill

Postat de Bucataras in Vegan / Raw vegan
14 Oct 2020 | 9128 vizualizari
Hrisca cu legume la grill

Pentru astazi am pregatit o mancare sanatoasa, satioasa si plina de culoare: hrisca cu cateva legume puse la gratar, gen sfecla, dovlecei, ardei gras, legume care completeaza bine si imbogatesc gustul mancarii.

Ingrediente

  • 2 cesti de hrisca
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • sare, cimbrisor
  • curry
  • scortisoara
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 sfecle mici
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi
  • 2 ardei iuti
  • Frunze de mangold
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de chimen
  • sare, piper
  • busuioc proaspat
  • miez de nuca

Mod de preparare

Pune hrisca la inmuiat pentru macar 1 ora, apoi scurge-o de apa.

Toaca marunt ceapa si 1 catel de usturoi, trage-le rapid in ulei de masline si adauga hrisca si condimentele: sare, putin cimbrisor, curry, boia dulce si un varf de cutit de scortisoara. Amesteca, adauga 2 cesti de apa si lasa hrisca la fiert. 

Pregateste legumele pentru gratar: sfecla si dovlecelul taiate in rondele, ardeii intregi sau fasii daca preferi.

Unge gratarul/tigaia grill cu putin ulei si cand s-a incins aranjeaza legumele si cateii de usturoi taiati, printre legume.  Eu am pus si cateva frunze de mangold pe tigaia incinsa. 

 Arunca un praf de sare, 1 lingurita de chimen si piper macinat proaspat. Intoarce-le de pe o parte pe cealalta atunci cand se rumenesc usor, nu le lasa prea mult, sa ramana crocante.

Pregateste platoul pentru servit: pune 2-3 linguri de hrisca, apoi aranjeaza rondele de legume, ardei, miez de nuca, decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si stropeste cu ulei de masline.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrisca cu legume la grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de nuci

Postat de andaoana

Pate de nuci

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai...

Citeste continuarea

Lapte de migdale

Postat de andaoana

Lapte de migdale

Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte  sau macar cateva ore (minim 3) . Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece. In...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2020, 22:56
la 14.10.2020, 23:10
la 14.10.2020, 23:50
la 15.10.2020, 08:20
Delicios!
la 15.10.2020, 10:59
Ce culori frumoase, în farfurie...!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking